Enteresan Günler Takvimi / AĞUSTOS

​Anneler Günü, Sevgililer Günü, Kadınlar Günü... vb. Bunlar bilinen ve dünyanın büyük çoğunluğu tarafından kutlanan özel günler. Oysa kutlanacak pek çok gün var, öyle ki hepsini kutlamaya kalksak 365 gün yetmez. Kimi tuhaf, kimi eğlenceli özel günler ve hikayelerini sizler için ay ay sıralıyoruz.

26 Temmuz 2022 - 11:59

1 Ağustos    Kız Arkadaş Günü / Ebeveyn Saygı Günü / Çocuk Bayramı Günü / Bira Günü/ World Wide Web Günü ( İnternet Sitesi ) / Mahjong (antik Çin bulmacası) Günü

2 Ağustos    Boyama Kitabı Günü

3 Ağustos    Karpuz Günü

4 Ağustos    Sahil Güvenlik Günü / Kız Kardeşler Günü / Arkadaşlık Günü / Engelli köpek günü / Tek Çalışan Bayanlar günü

5 Ağustos    Hardal Günü / İç Çamaşırı Günü

6 Ağustos    Temiz Nefes Günü / Medyum Günü / Bez Bebek Günü

7 Ağustos    Deniz Feneri Günü / Profesyonel Konuşmacılar Günü

8 Ağustos    Bowling Günü / Kedi Günü

9 Ağustos    Kitap Severler Günü

10 Ağustos    Tembeller Günü / Gökdelen Takdir Günü

11 Ağustos    Kumsalda Oynama Günü

12 Ağustos    Dünya Fil Günü

13 Ağustos    Uluslararası Solaklar Günü

15 Ağustos    Aslan Günü

17 Ağustos    Evsiz Hayvanlar Günü / Siyah Kedileri Takdir Günü / Sabırsızlık günü

16 Ağustos    Erkek Bakım Günü

18 Ağustos    Kötü Şiir Günü

19 Ağustos    Patates Günü / Orangutan Günü /  Yay Günü

20 Ağustos    Dünya Sivrisinek Günü

22 Ağustos    Melek Gibi Olma Günü / Şeftali Yeme Günü

23 Ağustos    Rüzgar Günü

24 Ağustos     Tuhaf Müzik Günü

25 Ağustos    Öpücük Ve Buluşma Günü

26 Ağustos    Köpek Günü

27 Ağustos    Burger Günü

28 Ağustos    Papyon Günü

30 Ağustos    Frankenstein Günü / Çılgınlar Günü / Keder Bilinci Günü

31 Ağustos    Anıları sevme günü

 

  • 4 Ağustos/ Dumanlı Pars Günü: İngiltere'de bir vahşi yaşam ve safari parkı olan Howlett's Wild Animal Park, nesli tükenmekte olan bu vahşi hayvan hakkında farkındalık yaratmak için 2018'de bugünü yarattı. 

  • 5 Ağustos / Trafik Işığı Günü: Trafik ışıklarının önemini vurgulayan ve aynı zamanda ilk trafik sinyal sisteminin kurulumunu anan bir gün. Dünyanın ilk elektrikli trafik sinyali 5 Ağustos 1914'te Ohio, Cleveland'da kuruldu. Ancak bu tartışmalı bir konu. Kimileri, 1868'de Londra'da bir trafik cihazının kullanıldığını belirtirken, kimileri de 1912'de Utah, Salt Lake City'de bir polis memurunun, bir direğe kırmızı ve yeşil ışıklı ahşap bir kutu yerleştirdiği görüşünde. 

  • 5 Ağustos/ Köpek Gibi Çalışma Günü: Bu gün bizi harekete geçmeye, karşılaştığımız zorluklarla mücadeleye çağırıyor. 

  • 6 Ağustos/ Ayak Parmağını Kıkırdat Günü: Gün, ayaklarımıza (ve ayak parmaklarımıza) biraz daha fazla ilgi göstermeyi teşvik ediyor. 

  • 11 Ağustos/ Ulusal Başkanlık Şaka Günü: 11 Ağustos 1984'te başladı. Soğuk Savaş sırasında radyo yayını için bir ses kontrolü sırasında Başkan Ronald Reagan şaka yaptı, “Amerikalı kardeşlerim, bugün size Rusya'yı sonsuza kadar yasaklayacak bir yasayı imzaladığımı söylemekten memnuniyet duyuyorum. Beş dakika içinde bombalamaya başlayacağız.” O gün kayıtlara başkanlık şaka günü olarak geçti. 

  • 27 Ağustos / Sadece Çünkü Günü: 1950'lerin sonlarında, Los Gatos, California'dan Joseph J. Goodwin, Just Because Day'i yarattı. Her gün hepimiz bizden beklenen veya istenen şeyleri yapıyoruz. Hatta bazen bazı şeyleri yapmamız gerektiği için yaparız; nedenini bilmiyoruz. Bugün size bir şeyler yapmak için bir fırsat sunuyor… 

 


ARŞİV