Erenköy'de mezuniyet

Kadıköy ilçesinin köklü okullardan Erenköy Kız Lisesi, 2 Haziran Perşembe günü 100. yılını kutladı.

16 Haziran 2011 - 11:02

Kadıköy ilçesinin köklü okullardan Erenköy Kız Lisesi, 2 Haziran Perşembe günü 100. yılını kutladı.
100. yıl kutlamalarına; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy İlçe Milli Eğitim
Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hasan Demir ve Erenköy Kız Lisesi’ nin ilk mezunlarından olan Meral Urcun da katıldı.
Törende konuşma yapan Okul Müdürü Kamil Önalan, ”Cumhuriyet kurulmadan önce Türk Kadınının aydınlanmasına ışık tutan birkaç okuldan biri olan Erenköy Kız Lisesi’nin kuruluş tarihi 1911 yılıdır. O Yıl ‘Numune Mektebi’ adıyla Rıdvan Paşa köşkünde açılan okul, 1916 yılında Erenköy İnas Sultanisi yani kız lisesi olarak öğrenime başlamıştır. Erenköy Kız Lisesi’nin Türk kadınının Atatürk’ün amaçları doğrultusunda sosyal hayattaki yerini alması yönünde de çok büyük bir önemi vardır” dedi.
Okul Müdürü Önalan,100. yılda mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da konuşmasında 100. yılda mezun olan öğrencilere seslendi ve “Mezun olduğunuz bugünde anne ve babanızı unutmayın. Ailenize layık evlatlar olduğunuzu bizler de biliyoruz. Fakat dediğim gibi hürmetinizi, sevginizi ve saygınızı annenizden- babanızdan asla eksik etmeyin. Bugün mezun olup ayrılıyorsunuz, ama takdiri hak eden değerli hocalarınızı da asla unutmayın, onları içinizde yaşattığınızı biliyoruz. Fakat daha sonra okula gelip öğretmenlerinizi ziyaret edip, onları yeniden gururlandırın” diye konuştu.


Cansu ÇAĞIRTEKİN
 


ARŞİV