Ev lezzeti Tonton Efendi'de

Tonton Efendi, ev yemeklerini özleyen öğrenciler ve çalışanların en sık uğradığı mekânlardan biri

03 Nisan 2015 - 10:33
Aysel KILIÇ

Yeldeğirmeni’nin her sokağı birbirinden güzel mekânlara, birbirinden güzel lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Genç nüfusun giderek arttığı semtte, son zamanlarda ev yemekleri revaçta. Kendine has mini mutfaklar, evde yapılan yemekleri aratmayacak nitelikte. Bu mutfaklardan biri de Karakolhane Caddesi’nde.

 ‘Tonton Efendi’ daha çok ev yemeklerini özleyenlerin uğrak yeri.  Her ne kadar kapıda “Felafelci” yazılsa da burada her çeşit yemeği bulmak mümkün. Çorba çeşitleri, zeytinyağlılar, tatlı çeşitleri ve vejetaryen yemeklerin yapıldığı Tonton Efendi’nin sahibi Lübnanlı Selahattin Geylani.

‘HAVASI, SUYU BİR BAŞKA’
Selahattin Geylani, 35 sene önce Türkiye’ye gelmiş ve bir daha geri dönmek istememiş. Geylani, “Kadıköy’ün, Yeldeğirmeni’nin havasını soluyan bir insan bir daha buralardan gitmek istemiyor. Buranın havası, suyu bir başka, kendimi buraya ait hissediyorum” diyor.
Tonton Amca’nın en bilinen yemeği Felafel.  “Arap yemeğini en güzel bir Arap yapar” diyen Geylani, yemek yapmaktan büyük bir haz aldığını söylüyor: “Yemek yapmaya hobi olarak başladım. Baktım yemeklerim beğeniliyor, geçimimi de buradan sağlamaya başladım”
Selahattin Geylani yemek yapmanın bir kültür olduğunu ve bu kültürün annesinden kendisine miras kaldığını da sözlerine ekliyor: “Annem ev hanımıydı. Onun mutfağında piştim. En leziz yemekler annelerimizin yemeğidir. “
Tonton Efendi’nin yemek fiyatlarıysa cepleri zorlamayacak kadar ucuz. Çorbalar 3 TL,  zeytinyağlılar 5 -7 TL, pilav çeşitleriyse 4 TL.
Tonton Efendi, Karakolhane Caddesi, 50 / B numarada.

ARŞİV