Evcil hayvanlar için pratik uygulama

Evcil hayvanların mama, tuvalet ve ek gıda ihtiyaçlarının hızlı temini için oluşturulan Patime Gelsin uygulaması ile Kadıköylüler dostları için gerekli ürünlere en geç bir saat içinde ulaşabiliyor

04 Kasım 2022 - 08:09

Eve ya da ofise kurye ile yemek siparişini vermek, market alışverişini yapmak mümkün. Ev yemeğinden tatlıya, içecekten market alışverişine pek çok ürünün siparişini veriyor ve birkaç saat içinde kapımızda olmasını sağlayabiliyoruz. Birlikte yaşadığımız evcil hayvanlar için ise bu durum biraz farklı. İnternet üzerinden verdiğimiz siparişlerin bize ulaşması biraz zaman alabiliyor.  

Bir yıl önce hayata geçirilen Patime Gelsin uygulaması ile artık kedi ve köpeklerin de ihtiyaçları bir saat içinde kapınıza gelebiliyor. İlk önce Sakarya’da verilmeye başlanan hizmet, iki ay önce Kadıköy’e uzandı. Kadıköylü kedi ve köpek sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak uygulamayı İstanbul Bölge Müdürü Gülçin Aykul ile konuştuk. 

Müşterilerine motokurye aracılığıyla bir saat içinde hızlı teslimat yaptıklarını söyleyen Aykul uygulama fikrini söyle anlatıyor. “Patime Gelsin evcil dostlarımızın ihtiyaçlarını hızla karşılama düşüncesinden doğdu. Özellikle çalışan insanlar evlerine gittiklerinde evcil hayvanlarının mama ya da kumunun bittiğini görüyor. Bunları taşımak da zor, hemen temini de bazen mümkün olmuyor. Özellikle akşam saati aralığında istenilen ürün türüne ulaşamamaları bizi bu fikre yöneltti.”

KADIKÖY PİLOT BÖLGE

Patime Gelsin uygulamasında İstanbul’da ilk pilot bölge Kadıköy. Kadıköy’ün pilot bölge seçilme nedeni ise evcil hayvan besleyen insanların oranın yüksek olması. Aykul , “Kadıköy hem belediyenin hem de insanların hayvanlar konusunda duyarlı olduğu bir ilçe. Bu nedenle Kadıköy’den başlamak istedik.” diyor.

Patime Gelsin aplikasyonu üzerinden sipariş oluşturulabiliyor. Adres ve konum bilgilerini paylaştığınız uygulamada kedi- köpek mamasından ek gıda ürünlerine kadar farklı pek çok ürününün siparişini vermeniz mümkün. Uygulamada istediğiniz saatte alışveriş yapabiliyor ve sipariş verebiliyorsunuz fakat teslimat sabah 11.45 ile akşam 23.45 arasında yapılıyor. Yani 22.45’de verdiğiniz bir sipariş bir saat içinde kapınıza geliyor. Sonrasında verdiğiniz sipariş ise ertesi gün ya da sizin belirlediğiniz saatte getiriliyor. Aykul “Daha kısa sürede de teslimat yapılabilir ama kurye arkadaşlarımızın herhangi bir hız basıncı ile çalışmasını istemiyoruz.” diyor. 

İLK SİPARİŞE HEDİYE VE İNDİRİM

Patime Gelsin’de sadece kedi ve köpeklerin ihtiyaçlarına cevap verecek ürünler var. İlk siparişte 40 TL indirim uygulanan Patime Gelsin’de verdiğiniz sipariş dışında küçük hediyeler de geliyor. Örneğin kedi maması siparişi verdiğinizde paketten hem el yapımı kedi kurabiyeleri hem yaş mama hem de sokak hayvanları için 50 gr mama çıkıyor. Sokak hayvanları konusunda özellikle duyarlılıkları olduğunu ifade eden Aykul, “Tüm yol arkadaşlarımızı hayvanlarla kurduğu bağ üzerinden değerlendiriyoruz. Bu bizim için çok ilkesel bir durum. Tüm dükkânlarımızda personelimizin birinci sorumluluğu sokak hayvanlarının mama ve suyunu düzenli vermesi. Bu yüzden her siparişte müşterilerimize sokak hayvanları için ücretsiz mama gönderiyoruz.” diyor. 

Satılan tüm ürünlerin steril koşullarda saklandığını ve siparişlerin özenle hazırlandığını belirten Aykul, özellikle açık mamaların el değmeden, hava almayacak şekilde paketlendiğini söylüyor.

 
Etiketler; patime gelsin

ARŞİV