"Evde Kuaförlük" hizmeti devam ediyor

Kadıköy Belediyesi, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan, engelli ve 65 yaş üstü Kadıköylülere evde kuaförlük hizmeti ile destek olmaya devam ediyor

16 Haziran 2022 - 18:04

 

Kadıköy Belediyesi'nin 2014 yılında hayata geçirdiği “Evde Kuaförlük” hizmeti, pandemi nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından yeniden verilmeye başlandı. “Evde Kuaförlük” hizmetinden, günlük yaşam aktivitelerini ve öz bakımlarını yerine getiremeyen 65 üstü bireyler ile fiziksel ve psikolojik engelleri olan kişiler yararlanıyor.

ÜCRETSİZ HİZMET

Evde Kuaförlük Hizmeti el-ayak tırnak bakımı, manikür, pedikür, saç boyama, saç kesimi, sakal tıraşı hizmetlerini kapsıyor. Kadıköy’de ikamet zorunluluğu olan hizmetten yararlanmak isteyen kişiler veya yakınlarının Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü başvuru yapması gerekiyor. Başvuru sahiplerinin bilgileri Sosyal Servis birimi tarafından inceleniyor. Yapılan inceleme sonucunda uygun kişilere hizmet veriliyor. Kuaförlük hizmeti veren personel ise alanında uzman ekiplerden oluşuyor. Ekipler gittikleri evlerde talep doğrultusunda el, ayak ve tırnak bakımı, saç kesimi ile boyaması ve sakal traşı yapıyor.

Evde Kuaförlük Hizmeti hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı (0216) 357 35 04 - (0216) 349 61 67 numaralı telefonu arayabilir. 

“ÇOK BÜYÜK YARDIM ALDIK”

Evde Kuafölük Hizmeti projesi kapsamında Gülşen Sürücü’nün el-ayak tırnak bakımı ve saç kesimi yapıldı. Kızı Gülhan Özgür ise Kadıköy Belediyesi’nin bu hizmetinden memnun kaldığını belirterek şunları söyledi; “ Annemin kişisel bakımını yaparken zorlanıyorduk. Biz bunları yapamıyoruz. Zarar veririz diye korkuyoruz. Hemşire desteği, yara bakım desteği, evde kişisel bakım desteğinden yararlanıyoruz. Belediyemize dua ediyoruz. Çok büyük bir destek ve yardım alıyoruz. Evde kişisel bakım hizmetini duyunca nasıl memnun olduk anlatamam. O kadar çaresiz o kadar bitik hissediyorduk ki kendimizi böyle zamanlarda yanımızda hissettik. Her zaman söylüyorum. Çok büyük bir yardım aldık. Belediyemizi çok seviyoruz. Çok teşekkür ediyoruz.”



 


ARŞİV