Ezgi'nin büyük başarısı

İnternet Klavye Sürat Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden İstanbul Kadıköy Lisesi öğrencisi Ezgi Aktürk, ‘Amacım, yeni dünya şampiyonlukları kazanmak’ diyor.

22 Şubat 2012 - 16:11

İstanbul Kadıköy Lisesi 11-F sınıfı öğrencisi Ezgi Aktürk, ilçemize “İnternet Klavye Sürat Şampiyonaları”nda çeşitli dereceler kazandırmış bir isim. 2007 yılında ilk kez katıldığı uluslararası bir yarışmada “Dünya Şampiyonluğu” unvanını ülkemize getirdi. O yıl Prag’da düzenlenen dünya çapındaki yarışmada da yer aldı ve ülkemizi başarıyla temsil etti. 2008 yılında katıldığı “Türkiye İnternet Klavye Şampiyonası”nda birincilik alan Ezgi Aktürk, 2009 yılında “Dünya İnternet Klavye Şampiyonası”nda dünya üçüncüsü, 2010 yılında aynı yarışmada dünya üçüncüsü, “Türkiye İnternet Klavye Şampiyonası”nda ise ikinci oldu.

2011’in Temmuz ayında Paris’te yapılan bir diğer dünya şampiyonasında ise ülkemizi başarıyla temsil etti ve beşinci oldu. “Uluslararası bir yarışma ortamında ülkemi temsil etmek gurur vericiydi” diyen Ezgi Aktürk, 29 Ocak’ta sonuçlanan 2012 Türkiye İnternet Klavye Şampiyonası’nda Anadil ve 16 farklı dilden yazılan metinlerin puanlarıyla sıralamanın belirlendiği Çok Dil kategorilerinin ikisinde de 3.lük aldı.
Ezgi Aktürk, şu sıralar 2012 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası’na hazırlanırken, amacının ülkemize yeni dereceler kazandırmak olduğunu, bir diğer amacının da psikoloji eğitimi almak olduğunu söylüyor.
 
SİMİT-SALEP GÜNÜ BU PAZAR
Öğrencisi Ezgi Aktürk’ün başarıyla temsil ettiği İstanbul Kadıköy Lisesi’nde bu hafta bir başka heyecan daha yaşanacak. Okulun kuruluş yıldönümü 27 Şubat ve her yıl şubat ayının 4. pazar günü geleneksel “Simit-Salep” günü olarak kutlanıyor. 26 Şubat Pazar günü saat 13.00’te eski ve yeni mezunlar, her yıl olduğu gibi okul bahçesinde biraraya gelerek eski günleri yâd edecekler.
 
Nusret KARACA

ARŞİV