Fenerbahçe'de Mevlana'yı anma etkinliği

Fenerbahçe Gönüllüleri ünlü düşünür Mevlana Celaleddin’i ölüm yıldönümünde Birsen Geçikli-Gürkan Ortakale konseri ve sema gösterisi ile andı.

23 Ocak 2014 - 08:54

Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri, Mevlana Eğitim Kültür Derneğive Kırıntı dergisi işbirliği ile büyük düşünür Mevlana Celaleddin’i, 24 Aralık’ta, Evlendirme Salonu’nda düzenlenen Birsen Geçikli-Gürkan Ortakale konseri ve sema gösterisi ile andılar.
Fenerbahçe Gönüllüleri Başkanı Sevinç Çolak’ın açılış yapmasının ardından, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu ile Kırıntı dergisi imtiyaz sahibi Osman Ünal, kısa birer konuşma yaptılar.
Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği (MEKDER) Revnak Kadın Tasavvuf Topluluğu’nun sunduğu tasavvuf müzik dinletisinin ardından semazenler, ilahiler eşliğinde sema gösterisi yaptılar. Semazenlerin gösterisi ve Birsen Geçikli yönetimindeki Fenerbahçe Gönüllüleri Türk halk Müziği Korosu konseri de zevkle izlendi.
Programın ikinci yarısında, İst. Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatçı Öğretim Görevlisi Gürkan Ortakale bağlaması eşliğinde; birçok eseri seslendirdi. 
Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu Şefi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatçı Öğretim Görevlisi Birsen Geçikli Çakmut da gecede Türk Halk Müziğinin sevilen türkülerinden oluşan bir konser verdi.
Gecenin sonunda, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıntı dergisi sanat danışmanı Nesibe Müsevitoğlu; Osman Ünal ile birlikte, bu geceyi hazırlayan Fenerbahçe Gönüllüleri Başkanı Sevinç Çolak’a, Birsen Geçikli Çakmut ile Gürhan Ortakale’ye kültüre hizmetlerinden dolayı birer teşekkür belgesi sundular.
Program, Gürkan Ortakale’nin bağlaması eşliğinde söylediği sevilen bir türkü ile sona erdi.

TSM YENİ YILA MERHABA KONSERİ
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’nin Türk Sanat Müziği Korosu, 8 Ocak Çarşamba gecesi Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde konser verdi.
Sanatçı Serap Mutlu Akbulut’un katıldığı ve Şef Mehmet Özkaya ‘nın yönettiği Türk Sanat Müziği Korosu konserin birinci bölümünde Uşşak makamında ikinci bölümde ise Nivahend makamında eserler seslendirildi. Konserin son bölümünde dansçılar Baydur Savucu ile Ceylan Ada tango eşliğinde konsere renk kattılar.
Koro ve solistlerin performansları, izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi ve dakikalarca alkışlandılar.

ARŞİV