Feneryolu Gönüllüleri'nin huzurevi ziyareti

Geçtiğimiz haftalarda Semiha Şakir Huzurevi ve Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden Feneryolu Gönülülleri, Sevgililer Günü’nü kutlamayı da ihmal etmediler.

16 Şubat 2012 - 15:08

Feneryolu Gönüllüleri Sosyal Komitesi üyeleri, 8 Ocak Pazar günü Semiha Şakir Huzur Evi’ni ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında huzurevi sakinleri için temin edilen bayan giysileri ve çay saati için hazırlanan ikramlar yönetime teslim edildi. Gönüllülerin organizasyonuyla ziyarete katılan bayan kuaför de dileyen huzurevi kadın sakinlerinin saçlarını kesti, fön çekti. Huzurevi sakinleriyle sohbet edip, onların gönlünü almaya çalışan Komite üyeleri, anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Komite üyeleri, huzurevinden ayrılmadan önce en kısa sürede tekrar ziyaret edecekleri sözünü verdiler.
 
ÇOCUK YUVASINI DA ZİYARET ETTİLER
Feneryolu Gönüllüleri Sosyal Komitesi üyeleri 10 Ocak Salı de Semiha Şakir Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Ziyaret öncesi yuva müdürü ile yapılan telefon görüşmesi ile saptanan kız çocuklarına yönelik ihtiyaçlar (elbise çorap, toka..vb.) temin edildi ve yönetime bağış olarak teslim edildi. Ziyaret sırasında çocuklarla sohbet edildi, sevgi dolu anlar yaşandı. Çocuklara verilen tekrar ziyaret sözü ile gönüllüler yuvadan ayrıldı.
 
SEVGİLİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR
Feneryolu Gönüllüleri’nin bir diğer etkinliği de 4 Şubat Cumartesi günü saat 10.30’da Özgürlük Parkı Fua Cafe’de düzenledikleri geleneksel kahvaltıydı.
Geleneksel kahvaltıda buluşan Feneryolu Gönüllüleri, kahvaltının ardından 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutladılar.   Katılımcıların tek tek görüşlerini dile getirdiği bugünde kültür ve eğitim komite üyeleri ile bestekar-şair-yazar Erol Güngör tarafından şiirler okunarak sevgi ve sevgilinin hayatımızdaki yeri ve önemi vurgulandı. Katılımcılar arasında 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenenlerin bulunması ve onların eşlerine hitaben sevgilerini dile getirmesi güne ayrı bir renk ve anlam kattı. Prof. Dr. Ömer Faruk Uzunesmen’in ebediyete göç etmiş olan sevgili eşini anarken ona atfederek söylediği Türk Sanat Müziği eseri dinleyicileri duygulandırdı. Katılımcıların söylenen şarkıya eşlik etmesi ve ayrılırken karşılıklı ifade edilen sevgi ve sevgiliden yoksun olmayan hayat temennileri günün son heyecanlı anlarıydı.

ARŞİV