Feneryolu satranç takımının başarısı

İstanbul Çocuk Ligi Mavi Grup Turnuvası’na katılan Feneryolu Gönüllü Evi Satranç Takımı, bir galibiyet, üç beraberlik ve iki yenilgi ile turnuvayı, 14. olarak tamamladı.

12 Nisan 2012 - 10:29

Feneryolu Gönüllü Evi’nde Feneryolu Gönüllüsü Ali N. Bürümcekci tarafından 2011 Eylül ayından itibaren verilen satranç derslerine katılan çocuklar, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen İstanbul Çocuk Ligi satranç turnuvalarına katılmaya başladılar.

Yeşilbahar İlköğretim Okulu’ndan Hasan Can Dizdar, Tuğçe N. Kılıç, Kerem Ulukan, Erdem S. Veli, Okay Sağ ve Mustafa Mihriban Boysan İlköğretim Okulu’ndan Taha Argıt’dan oluşan Feneryolu Gönüllü Evi Satranç Takımı; 3-4-10-11 Mart 2012 tarihlerinde Ümraniye Atakent Doğa Koleji’nde düzenlenen İstanbul Çocuk Ligi Mavi Grup Turnuvası’na katıldı. Bir galibiyet, üç beraberlik ve iki yenilgi ile Feneryolu Gönüllü Evi Satranç Takımı turnuvayı, 14. olarak tamamladı. 
Ayrıca 24-25 Mart 2012 tarihlerinde 270 oyuncunun katılımı ile düzenlenen Ataşehir Doğa Koleji Turnuvası’na Taha Argıt 3. sınıflar, Berk Böke ile Zeynep Gök 2. sınıflar, Nilsu N. Tuna ise 1. sınıflarda iştirak etti.
Turnuvalarda öğretmen, çocuklar ve velilerin heyecanı ile mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Feneryolu Gönüllüleri yönetimi tarafından turnuvalara katılan çocuklara seviyelerine göre satranç ile ilgili kitap hediye edildi.

ARŞİV