Fikirtepeli kadınların Kadınlar Günü kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde buluşan Fikirtepeli kadınlar, Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk’le birlikte pasta kestiler...

16 Mart 2012 - 10:18

Kadıköy Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Fikirtepe Gönüllüleri’nin işbirliği ile Fikirtepe Saray Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Kadınlar Günü etkinliği coşkulu geçti..

Etkinliğe; Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kadıköy Gönüllüleri ve Fikirtepe’de yaşayan kadınlar katıldı.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Fikirtepe’deki kadınlarla birarada olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine söyle devam etti:
“Sizlerin belki de kimseye, komşularınıza bile anlatmadığınız, içinizde yaşadığınız, sıkıntı ve sorunlarınız var. O yüzden buradaki genel anlatımlar size hitap etmiyor olabilir. Bu günü kutlamamızın nedeni de şu ki 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde greve giden 40 bin kadın işçisinden 129’u patronları tarafından öldürüldü. O olaydan sonra her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanıyor. Emekçi demek ne demek; evde çocuğuna bakan, yemek yapan, çamaşır yıkayan kadın demek, dışarıda çalışan kadın, şoförlük yapan kadın veya milletvekili emekçi kadın çalışan kadın demek..”
Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Gönüllü Başkanı Halise Küley de Fikirtepe’de sağlık, kültür sanat, sosyal alanlarda faaliyet gösterdiklerini, mahalle ve mahalleliye hizmet verdiklerini belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşam isteklerinin dile getirildiği çok özel bir gün olduğunu vurguladı. “Hizmetleri gerçekleştirmemizde ve her zaman yanımızda olan ve mahallemizin ve gönüllülerimizin her türlü ihtiyacını karşılayan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım” diye sözlerini sürdüren Küley, “Ayrıca bugünün düzenlenmesinde büyük katkıları olan Suadiye Gönüllüsü Ümit Ağan’a, Fikirtepe Gönüllüsü Birsen Saygılı’ya, Feneryolu Gönüllüleri’ne, eğitim alanında büyük destek veren ÇYDD’den Gülinay Yalçın’a, Kadıköy Belediyesi Gönüllüsü Emine Çetinol’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
ÇYDD’den Yelda Bilge ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine değindi.
PASTA BİRLİKTE KESİLDİ
Kadıköy Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte üzerinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” yazan pastayı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Kadıköylü kadınlar beraber kestiler. Etkinlikte halaylar çekildi, şarkılar söylendi. Etkinliğin sonunda da kadınlara hediyeler dağıtıldı.

ARŞİV