Fikirtepeli çocuklar Amerikalıları şaşırttı!

Kültürlerarası İletişim Programı kapsamında Türkiye’ye gelen Amerikalı lise öğrencileri, işe, Kadıköy Belediyesi’nin etüt merkezlerinde İngilice dersi vererek başladı. Kendilerini ‘Hello’ diyerek karşılayan Fikirtepeli çocukların İngilizce bilgisi karşısında Amerikalı öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

12 Temmuz 2011 - 15:59

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Kültürlerarası İletişim Programı” kapsamında Türkçe öğrenmek, Türkiye’deki kültürleri tanımak ve gönüllü işlerde çalışmak için Türkiye’ye gelen ABD’li öğrenciler, Kadıköy Belediyesi’nin Fikirtepe’de bulunan Çocuk Etüt Merkezlerindeki çocuklara İngilizce dersi verdi.
Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi ve Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi’nde yaz okullarına devam eden çocuklara 5 Temmuz Salı günü 2 saatlik bir İngilizce eğitimi veren Amerikalı öğrenciler oldukça heyecanlıydı. Çocuklara, kendilerini İngilizce tanıtmayı, sayıları, renkleri ve hayvanları öğreten gençler, çocukların varolan bilgileri karşısında şaşırdı. Amerikalı abla ve ağabeylerini “Hello” diyerek karşılayan Fikirtepeli çocuklar, yaz boyunca aldıkları İngilizce eğitimlerini gösterdiler.
İki saat boyunca çocuklarla çok güzel vakit geçirdiklerini söyleyen Amerikalı lise öğrencileri, ders sonrası Gazete Kadıköy’e şunları söylediler:

-Eric de Villiers (15)Virginia: Muhteşem bir deneyim. Çocuklar çok tatlı, nazik ve saygılılar. Bu Etüd Merkezi’ndeki eğitim sistemi gerçekten çok iyi. Çocukları geliştirici ve aktif bir eğitim veriliyor. Onlar benim bildiğim Türkçe’den çok daha fazla İngilizce biliyorlar. Güzel bir geleceğe sahip olma potansiyeli taşıyorlar. Çok etkilendim. İçten söylüyorum, daha önce hayatımda böyle bir şey görmedim.

-Elan Joseph (17)Atlanta: Bugün çocuklara İngilizce öğretmeye geldik. Bu çocuklar muhteşem. Çok aktifler. Amerikalı çocuklar çok utangaçtırlar ve genelde sorulara zorla yanıt verirler. Ancak bu çocuklar her sorumuza cevap vermek için yarıştılar. İnteraktif, hareketli ve eğlenceli bir gün oldu.

-Gracie Golden Richmand (17)Virginia: Çok heyecanlı ve güzel bir gün geçirdik. Bir kaç Türkçe kelime öğrenerek geldik buraya ancak onlar bizi “Hello” diyerek karşıladılar ve kendilerini İngilizce tanıttılar. Benim için sürpriz oldu.

-Caroline Stokes (16)Montgomery: Harika bir deneyim. Buraya gelirken bu kadar enerjik olabileceklerini düşünmemiştim. Derse katılımları çok iyiydi. Amerikalı öğrencilerden çok daha aktifler. İngilizce öğrenmeye ve bunu kullanmaya çok hevesliler. Amerikalı öğrencilerin de bu kadar hevesli ve aktif olmasını isterdim. Burada olduğum için çok mutluyum.

-Katie Stanton (16)Traverse City: Kültürlerarası İletişim Programı gerçekten muhteşem ve ben buna kabul edildiğim için çok mutluyum. Türkiye’deki kültürleri tanımak için çok iyi bir fırsat. Çocuklara İngilizce öğretmek çok zevkli. Bunun yanında Kadıköy’de çeşitli işlerde yer almak da çok güzel olacak. Daha fazla Türkçe kelime öğrenmek istiyorum bu yüzden alacağımız Türkçe dersleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Haber: Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: Murat Mehmet AYDIN


ARŞİV