Filmde ve yemekte Dorsay

YemekveKültür dergisinin, yeni yılın ilk sayısı yayımlandı

04 Ocak 2022 - 15:30

Kadıköylü Çiya Yayınları’ndan çıkan kış 2022 dönemli 66. sayıda; 18. yüzyıl İstanbul’unda helvacı esnafının yaşadıklarından MÖ 3. ve MS 3. yüzyıl arasında Çin’de eriştenin tarihine, unutulmuş halk yemeklerinden aralarında Ramiz, Ahmet Mithat, Hafız Şükrü, Cemal Nadir, Ahmet Rasim gibi isimlerin yazdıkları ve çizdikleriyle şekillenen “Oburlar Akademisi”ne, 7-12. yüzyıllar arasında Ege Denizi’ndeki balık tutma yöntemlerinden, beyaz perdedeki füzyon mutfağına dek farklı konulara yer veriliyor.

 “Ağız tadı”nın eksik olmadığı bir hayatın mimarı: Atilla Dorsay” başlıklı söyleşide de film eleştirisinde üstat olan Dorsay’ın yemek kültürüyle yakın ilişkisi konu ediliyor.




 


ARŞİV