Fındık’ın yeni yuvasında gözleri gülüyor

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nden Fındık’ı sahiplenen Saadet Çarpıcı, “Fındık ile ilk karşılaştığımız anda aramızda bir aşk doğdu. Gözleri çok hüzünlü bakıyordu, kesinlikle onu evimize katmamız ve o gözlerin gülümsemesi gerekiyordu” diyor

03 Nisan 2025 - 18:02

Kadıköy Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde bakım, tedavi ve aşıları yapılan patili dostlarımıza yeni yuva bulmalarını sağlamayı amaçlayan “Sahiplen Kadıköy” kampanyası devam ediyor. Kampanya sayesinde dostlarımız ömürlük yuvalarına kavuşurken, vatandaşlar da ömürlük dostlar ediniyor. Kimyager Saadet Çarpıcı ile ailesi de onlardan biri.  Ataşehir İçerenköy’deki evlerinde iki kedisi olan Çarpıcı ailesi, Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ne bir köpeğin de yuvası olmak için başvuruyor. Bir hafta sonra ise ailelerinin yeni patili üyesi Fındık ile hayatları birleşiyor. Biz de Çarpıcı ailesi ile bir araya geldik ve Fındık ile başlayan dostluk hikayelerini dinledik. 

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ile iletişime geçme süreciniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Orada bizimle çok ilgilendiler, iki tane kedimizin olduğunu anlattık. Ama bu işin bu kadar kolay olacağını bilmediğimizi de bildirdik. Bizimle konuştular, korkmamamız gerektiğini, bu işin çok kolay olacağını söylediler. Gerçekten de öyle oldu. Fındık da evimize mutluluk getirdi. 

“O GÖZLERİN GÜLÜMSEMESİ GEREKİYORDU”

⁠Köpeğinizle ilk tanışmanız nasıldı? 

Ekip bizi yönlendirdi, ‘Bir köpeğimiz var gelip görür müsünüz?’ dediler. Fındık ile ilk karşılaştığımız anda aramızda bir aşk doğdu. Gözleri çok hüzünlü bakıyordu, kesinlikle onu evimize katmamız ve o gözlerin gülümsemesi gerekiyordu. Bizim için önemli olan kedilerimiz ile anlaşmasıydı. Bunun için bir hafta deneme süresi istedik, hem de geçici bakım yapmış oluruz diye düşündük. Fındık gelir gelmez bize ve eve uyum sağladı. Ondan sonra işlemleri yaparak üstümüze aldık. Neredeyse beş ay oldu, o günden beri bizimle beraber. Kedilerle arası çok iyi, birbirlerine saldırmıyorlar. İlk defa köpek sahiplendiğimiz için çok korktuk işin açıkçası. 

Köpek sahiplenmeye nasıl karar verdiniz?

Devletin şu anki aldığı kararlardan dolayı. Bir can kurtarmak bile bizim için çok önemliydi, vicdanen bir sorumluluk olarak düşündük bunu.

⁠Köpeğinizin bakımı hakkında ne gibi hazırlıklar yaptınız?

Kadıköy Belediyesi bizi bu konuda yönlendirdi, aslında her konuda yönlendirdi. Biz Fındık’ı alır almaz hemen traş ettirdik, sonra veterinerimize götürdük. Orada bakımdan geçti, aşıları yapıldı ve eve geldi. İlk birkaç gün Fındık için de zor oldu. Ama zamanla alıştı, ara ara soruyoruz zaten belediyedeki arkadaşlara, onlar da belli bir süre bizi aradı, fotoğraf istedi. Artık biz fotoğraf yolluyoruz onlar mutlu oluyor. 

İLK GÜN ÇOK HUZURLU UYUDU

Fındık ile geçirdiğiniz ilk günler nasıldı? 

İlk günler onun için de zordu ama barınak mı, ev mi derseniz kesinlikle ev. İlk gün banyo yaptı, veterinerde aşı ile damlalarını oldu, çok huzurlu uyudu. Şaşkındı ama direkt uykuya daldı. 

Fındık yemeği çok seviyor, aklı fikri yemekte. Oyun oynamaktan ziyade eşimi çok seviyor. Onun yanında olmasından çok hoşnut. Biz de biraz kıskanmıyor değiliz işin açıkçası. Bu kadar emek verenin değil de az emek verenin peşinde koşması. O dışarı çıkınca kapının önünde gözleri doluyor ve ağlamaya başlıyor. Sokağa çıkmayı ve insanları seviyor, Fındık insanları çok seviyor. Dışarıda ne yaşadığını bilmiyoruz ama hayvanlardan çok korkuyor. Korkusunu yensin diye belli eğitimler aldırıyoruz. 

Fındık, Bakım Evi’ne alınmadan önce neler yaşamış biliyor musunuz?

Evet, Ataşehir’in merkezinde arabadan atılmış. Çipi yok. Hemen belediye aranmış ve barınağa gidiyor. Orada sağlığı bozuluyor, kliniğe alıyorlar ve barınağa geri dönünce bizi arıyorlar.  

Sahiplenme süreci hakkında diğer insanlara vermek istediğiniz tavsiyeler var mı?

Barınakta çok güzel yönlendirip yardımcı oluyorlar. Yeter ki ne istediğinizi söyleyin. Bir süre takip ediyorlar, durum nedir diye arayıp soruyorlar. Şöyle bir opsiyon sağlıyorlar ‘eğer yapamayacaksanız geri verin’. 

Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Çok da zor bir şey değil inanın çok kısa sürede alıştı. Bize uyum sağladı ve evimize mutluluk getirdi. 

#SahiplenKadıköy ile patili dostların ailesi olmak ister misiniz?

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi patili dostların ailesi olmak isterseniz ‘Sahiplen Kadıköy’ uygulamasından başvurmanız yeterli. Kadıköy Belediyesi’nin web sitesinden giriş yapabileceğiniz uygulamada belediye barınağında yeni mutlu yuvasını bekleyen sahipsiz hayvanların fotoğrafları bulunuyor. Tür, ırk, renk, yaş ve cinsiyet bilgilerinin hemen yanında ise ‘Sahiplenin’ butonu yer alıyor. Butona tıkladığınızda sahiplendirme formuna yönlendiriliyorsunuz.

 


ARŞİV