Füruzan yaşamını yitirdi

Edebiyatımızın önemli isimlerinden Füruzan hayatını kaybetti

11 Şubat 2024 - 13:55

“Parasız Yatılı”, “Kırk Yedi’liler” ve “Benim Sinemalarım”ın unutulmaz yazarı  Füruzan vefat etti. Şair Elif Sofya, Türkçe edebiyatın önemli isminin ölümünü sosyal medya hesabından, "Füruzan sonsuzluğa gitti" mesajıyla duyurdu.

Usta yazar Kadıköy Belediyesi’nin 2017 yılında Haydarpaşa Gar’ında düzenlediği Kitap Günleri’nin onur konuğu olmuş ve Erhan Demirtaş ile yaptığı söyleşide şöyle konuşmuştu:

“Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen Kitap Günleri’ne onur konuğu olarak katılmak çok daha etkileyici bir şey benim için. Ben İstanbulluyum ama doğum yerim Kadıköy. Kadıköy’de olağanüstü bir çocukluğum oldu. İlk resim çalışmalarımı orada yapmıştım. Çok sık Kadıköy’e gelmesem de, Kadıköy daha iyi bir şehir gibi durmaya gayret ediyor.  Bu da beni sevindiriyor. Haydarpaşa’ya gelince; Haydarpaşa Garı öyle bir yer ki tarihi Osmanlı’ya dayanıyor. Tarihin içinden olağanüstü bir yapı ve Nazım Hikmet ile beraber birçok yazarın şiirinde ve kitabında, hatta bazı Türk filmlerinde çokça yer alan bir yer. Trenleri hala çok seviyorum ama eski trenler yok şimdi ve Haydarpaşa’yla olan bağlantı öyle garip bir şekilde kesildi ki bunun ne anlamı var bilmiyorum. Çocukken oraya gider trenleri seyrederdik. Meraktan lokomotiflerin önüne eğilirdik. Çok sevimli gar amcaları vardı ‘önüne geçmeyin önüne geçmeyin sakın ha derlerdi’. Biz böyle kızlı erkekli ‘peki amca biz burada seyredeceğiz’ derdik. Kadıköy ve Haydarpaşa benim için hep sevinç konusu oldu.”

 

Etiketler; Füruzan

ARŞİV