Gazete Kadıköy'ün gönüllü dağıtıcısı Gaffur Aksöyler

Koşuyolu Mahalle sakini Gaffur Aksöyler, “Kadıköyümüzün haberleri çok güzel. Herkes okusun, haberi olsun” diyerek yaklaşık beş yıldır mahalle sakinlerine gönüllü olarak Gazete Kadıköy dağıtıyor

03 Ekim 2024 - 10:14

Geçtiğimiz iki hafta önce Koşuyolu Mahalle Muhtarı Eylem Bilir’den içimi ısıtan bir telefon aldım. Koşuyolu Mahallesi sakinlerinden 89 yaşındaki Gaffur Aksöyler’in her hafta cuma günü muhtarlıktan mahalledeki işyerlerine ve mahalle sakinlerine dağıtmak için çok sayıda Gazete Kadıköy aldığını, gazeteleri büyük bir keyifle  ve severek dağıttığını söyledi. Günüme renk katan bu telefonun ardından Gaffur Aksöyler ile tanışmak istedim. Güneşli bir cuma sabahı Koşuyolu Mahallesi Muhtarlığı’nn yolunu tuttum. Mahallenin iki katlı bahçeli evlerinin yer aldığı sokaklarından ilerleyerek bahçesinde rengarenk çiçeklerin olduğu tek katlı muhtarlık binasına vardım. Muhtarlığın bahçesinde çiçeklerin içinde bankta oturan, gözlerinin içi bile gülen Gaffur Aksöyler’i gördüm. Elinde gazete ile beni karşılayan Aksöyler ile keyifli bir sohbete daldık. 

“HARİKA YAZILAR VAR” 

“Okumayı her zaman çok sevdim. Okuyan insandan korkmayacaksın. Bütün kötülükler cehaletten gelir.” diyen Gaffur Aksöyler, şöyle devam ediyor: “Hep gazete ve kitap okurum. Okuduğum kitaplardan bir kütüphane de oluşturdum. Şimdi o kitapları sevdiğim kişilerle paylaşıyorum. Gazete Kadıköy’ü de hep okurum. Çok güzel, harika yazılar var.  Beğendiğim yazıları kesip saklıyorum. Örneğin Alzheimer ile ilgili bir yazı vardı. Onu kestim ve sakladım. Kadıköy ile ilgili her şey var. Hem de ücretsiz. Diğer insanlar da bu güzel yazılardan faydalanması için dağıtmak istedim. Onlar da okusun, görsün, bilgilensin. Paylaşmak iyi bir şey. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı seviyorum. Her cuma sabah muhtarlıktan gazeteleri alıyorum, mahalledeki bankalara, eczanelere, işyerlerine, komşularıma veriyorum. Onlara gazete getirdiğim için  beni tatlı dille ve güler yüzle karşılıyorlar.  Bundan daha güzel ne olabilir ki. Bu konuda eşim de çocuklarım da bana destek.”

Gaffur Aksöyler ile keyifli sohbetin ardından birlikte gazete dağıtımına çıktık. Gazete bıraktığı her yerde güler yüzle “Hoş geldin Gaffur amca, çok teşekkür ederiz.” denilerek karşılanan Aksöyler’in yüzündeki tebessümü görmek mutluluk vericiydi. 

“Gaffur amca üç senedir işyerimize gazete bırakıyor “ diyen  Abdullah Ercin Akıncı, “ Her hafta bize gazete getiriyor. Çok memnun oluyoruz ve seviniyoruz.  Müşterilerimiz de okuyor. Kadıköy ile ilgili bilgileri gazeteden ediniyoruz.” dedi. 

“OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANIYORUM”

Koşuyolu Mahallesi’nde İstanbul Halk Büfesi’nde çalışan Adem Kutlu, “Üç yıldır tanıyorum. Her cuma gazeteyi mutlaka getiriyor. Benim için çok iyi oldu. Gazete okumuş oluyorum ve okuma alışkanlığı kazanıyorum. Kadıköy’de yapılan hizmetlerden haberim oluyor.  Hoşuma gidiyor. Gaffur abiye söylenecek söz yok. Ona çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

“HERKES OKUSUN”

 Koşuyolu Mahallesi Muhtarı Eylem Bilir de şunları söyledi: “Gaffur amcayı 2019 yılından beri tanıyorum. Tanıdığıma da çok sevindim. Mutlu oldum. Gazeteyi takip eden, müdavimi olan mahalleliler var. Ama her cuma sabah ilk gelen Gaffur amca oluyor. “Kadıköyümüzün haberleri çok güzel. Herkes okusun, haberi olsun” diyor. Gazeteleri alıyor, bankalara, işyerlerine dağıtıyor. Alamayanlar da bu sayede almış oluyor. Gaffur amcanın hizmeti bir başka. Enerjik ve iyiliksever. İyilik için yaşayan bir amcamız. Onu görünce mutlu oluyoruz.”

 


ARŞİV