Gazeteciyi tacizine gözaltı

Gazeteci Burcu Ayaz’ı 6 yıl boyunca cep telefonu mesajı, email’ler, mektuplar ve hediyelerle taciz ettiği öne sürülen A.D., polis tarafından gözaltına alındı.

02 Ağustos 2011 - 10:35

Gazeteci Burcu Ayaz’ı 6 yıl boyunca cep telefonu mesajı, email’ler, mektuplar ve hediyelerle taciz ettiği öne sürülen A.D., polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul’da 6 yıl önce aynı işyerinde birlikte çalıştığı A.D. tarafından tacize uğradıktan sonra şikâyetçi olmasına karşın yıllardır cep telefonu mesajı, e-mail, mektup, notlar ve hediyelerle tacizden kurtulamayan gazeteci Ayaz’ın çığlığı, ilk kez Twitter’da yer aldı. Bunun üzerine Ayaz'ı arayan Bakan Fatma Şahin,
“tacizin devam edip etmediğini” sordu, devam ettiğini öğrenince de gerekenin yapılacağını söyledi. Medyada yer alan haberlerin ardından Kadıköy Emniyet Müdürlüğü de, Ayaz’ın koruma talebi ve şikâyet dilekçesini işleme koydu.

ÇAPKIN TALİMAT VERDİ

Medyadaki haberleri ihbar kabul eden polis, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın talimatıyla harekete geçerek, A.D.’nin olabileceği 4 ayrı adres tespit etti. Kadıköy Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskınlarda A.D., Beyoğlu’nda gözaltına alındı. Daha önce bir derginin yazı işleri müdürü olarak çalışan ve şu an işsiz olduğu öğrenilen A.D.’nin, gözaltında hiçbir soruya yanıt vermediği öğrenildi. Savcılık A.D.’yi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. A.D.’nin, daha önce de başkalarına tacizde bulunduğu ve taciz davasının sürdüğü, ayrıca hem polise hem de icra memuruna mukavemetten hakkında şikâyetlerin bulunduğu öğrenildi.
Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak A.D.’den (36) şikâyetçi olan gazeteci Burcu Ayaz (29), yaklaşık 6 yıl önce sohbetinin bile olmadığı, fakat aynı binada bir derginin yazı işleri müdürü olarak çalışan A.D. tarafından cep telefonu mesajları, mektuplar, hediyeler, hatta evinin kapısına bırakılan notlarla hayatının kâbusa döndüğünü söyledi.
Önce şikâyette bulunan ve verilen 2 aylık hapis cezasının ertelenmesiyle yeniden tacize maruz kalan Ayaz, cinsel taciz suçlamasıyla açtığı davanın, şubat ayında görüleceğini öğrenince ikinci kez yıkıldı.
Ayaz, “Olay Twitter’da duyulunca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın özel kalemi beni arayarak konuyla ilgilendiklerini söylediler. Benim bunları anlatmamım tek sebebi, bu olayın bu ülke için bir çözümünün olması gerektiği, bir yasayla bu tür olayların önüne geçilebileceği, bu tür tacizcilere gerekli cezanın verilmesi. Gerçekten çok endişeliyim ve korkuyorum” diye konuştu.


ARŞİV