Gazhane’yi konuşuyorlar

Müze Gazhane’de ücretsiz olarak ayda bir kez gezi, her çarşamba da öykü atölyesi yapılıyor

09 Kasım 2021 - 14:25

Gazhane Çevre Gönüllüleri, her ayın ilk cumartesi günü Gazhane gezisi düzenlemeye başladı. “Hasanpaşa Gazhanesi'ni birlikte arşınlıyoruz” diyen Gönüllüler, “Emek, mekan, zaman, insan temalarıyla gazhanede bir gezintiye çıkıyoruz. Burayı arkadaşımız Yüksel Demirtaş ile arşınlıyoruz. Sokakları tenvir eden, evlerde yemek pişirten mekanı öğrenmeye, anlamaya çalışıyoruz” diyor. Ücretsiz olan geziye katılım pandemi koşulları nedeni ile 15 kişi ile sınırlı. Kayıt yapan ilk 15 kişi ile Whatsapp grubu oluşturuluyor. 

6 Kasım Cumartesi 14:00-16:00 saatleri arasında yapılan ilk etkinliğe ilgi yoğundu. Yüksel Demirtaş, 26 yılın sesi olarak, aradan geçen zamanda yaşananları anlattı.

GAZHANE ÖYKÜLERİ YAZILACAK

Öte yandan ‘Gazhane Belleği’ adlı bir öykü atölyesi de başlatıldı. Atölye çağrısında, “Gazhane’ye ve mahallenize dair anlatacak bir anınız varsa, gelin tanışalım, konuşalım, birlikte öyküler yazalım ve öykülerimizi bir kitapta toplayarak geleceğe miras bırakalım” deniliyor.

Koşuyolu Mahalle Evi’nde 11 yıldır süren Nükhet Eren Yaratıcı Yazarlık Atölyesi (Neyya) tarafından yürütülen atölyenin ilki 10 Kasım’da yapıldı. Yazar Eren, “Bu atölye sayesinde Gazhane anıları, öykülerle yaşayacak” dedi.


ARŞİV