Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanlarının yanında!

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 1998 yılından beri sahipsiz hayvanların barınma, bakım, kısırlaştırma ve tedavi işlemlerini yapıyor

15 Şubat 2024 - 10:31

Kadıköy Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesinden hareketle 7’den 70’e tüm Kadıköylülerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Can dostlarımız için de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Geçici Hayvan Bakımevi ile Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde sokak hayvanları için yoğun bir çalışma yürütülüyor. 

10 dönümlük alana 1998 yılında kurulan, kurulduğu zaman Kadıköy İlçesi sınırları içinde olan Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, açıldığı tarihten bu zamana kadar sokak hayvanlarının barınma, bakım, kısırlaştırma ve tedavi işlemlerini yapıyor. Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne gittik, Veteriner Deniz Turgut’tan Geçici Hayvan Bakımevi’nin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi edindik. 

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde Veteriner Deniz Turgut, Kadıköy ilçesi sınırları içerisinde bulunan sahipsiz hayvanların bakım, kısırlaştırma, tedavi, kuduz karantinası ve sahiplendirilme işlemlerini yürüttüklerinin altını çizdi ve şöyle devam etti: “Bakımevimiz 350 köpek ile 100 kedi kapasiteli. Hasta veya yaralı sahipsiz köpeklerin imkanlar dahilinde tedavilerini yapıyoruz. Kedilerin ise kısırlaştırma operasyonlarını yapıyoruz. Kediler, kısırlaştırma sonrası postoperatif bakımları değişmekle beraber ortalama 7 gün kalıyor. Bir hafta sonra alındıkları yere bırakılıyor. Kedilerin diğer tedavi işlemleri ise Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde yürütülüyor.” 

“SÜREKLİ BAKIMLARI YAPILIYOR”

“Merkezimizde 29 personel çalışıyor. Bakımevimiz haftanın yedi günü hizmet veriyor. Vatandaşlar için ziyaret saatleri ise haftanın yedi günü 9.00 ile 15.00 saatleri arasında.”diyen Veteriner Deniz Turgut, “Vatandaşlar, Kadıköy Belediyesi çağrı merkezini arayarak talep oluşturuyor, talep doğrultusunda ekiplerimiz gidiyor, hayvanları merkezimize getiriyor. Biz de tedavi işlemlerini yapıyoruz. Sokakta yaşamını sürdüremeyecek, bakıma muhtaç, kronik bir hastalığa sahip, engelli veya çok yaşlı hayvanların sürekli bakımları da yapılıyor.” dedi. 

“SAHİPLENMENİN KOŞULLARI VAR”

Sahipsiz hayvanların kısırlaştırması yapıldıktan sonra öncelikle sahiplendirmeye çalıştıklarını anlatan Turgut, her başvuruyu kabul etmediklerini belirtti. Turgut, sahiplenme koşullarını şöyle anlattı: Sahiplendirmede ise öncelikle sahiplenecek kişi 18 yaşını doldurmuş olmalı. 18 yaşından küçük ise beraber yaşadığı anne ve baba onayı alınır. Sahiplenmek istediği köpek yaşadığı yerin fiziki koşullarına uygun mu? Köpekler ile iletişim kurma yetisi hangi düzeyde? Sahipleneceği köpeğin bakım ve tedavisini üstlenebilecek bilinçte mi? gibi daha birçok konuya değiniyoruz. İstanbul’dan ve Türkiye’nin her yerinden sahiplenme koşullarına uygun kişiler köpek sahiplenebilir.”

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi adresi ve telefonu:

TEM yanyol sonu, Şenol Güneş Bulvarı/Ümraniye

Telefon: (0216) 415 67 61

 

ARŞİV