Geçici Hayvan Bakımevi'nden "Bahara Merhaba"

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Hayvan Dostları Platformu işbirliği ile Geçici Hayvan Bakımevi'nde “Bahara Merhaba” etkinliği düzenledi

16 Mayıs 2022 - 12:07

Kadıköy Belediyesi ile Kadıköy Hayvan Dostları Platformu 15 Mayıs Pazar günü Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde “Bahara Merhaba” etkinliğine imza attı. Sokak hayvanlarına yönelik empati ve satın almak yerine sahiplenme duygusunun artmasının hedeflendiği etkinliğe Üniversite Hayvan Hakları Kulübü de destek verdi.

Etkinlikte kulübe ile duvar boyama yapıldı, el emeği ürünler ile yiyecek ve içecek standlarının yer aldığı kermes düzenlendi. Kermesten elde edilecek gelirin sokak hayvanları için kullanılacağı etkinliğin farklı bir önemi daha vardı; ekim ayında trafik kazasında hayatını kaybeden Kadıköy Hayvan Dostları Platformu gönüllüsü Tuna Soydan adına anı bahçesi açıldı.

TUNA İÇİN "ANI BAHÇESİ”

Açılışta Tuna Soydan'ın babası Sami Soydan, “Tuna börtü böceği, kuşu kelebeği, kediyi köpeği çok sevdi. O sevgi için bugün buradayız. Anı Bahçesi için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hepiniz çok kıymetlisiniz.” dedi. Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu ise şunları söyledi: “Tuna'ya doğa sevgisini aşıladığınız için öncelikle size çok teşekkür ederiz. Öyle bir evlat yetiştirdiğiniz için çok mutluyuz. Tuna ile yollarımız kesiştiği için de mutluyuz. Tuna hep yaşayacak. Bahçe için emeği geçen herkese ben de çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından anı bahçesinden Tuna için gökyüzüne balon uçuruldu.

“İYİ Kİ SAHİPLENMİŞİZ”

Etkinlikte barınaktan hayvan sahiplenen kişiler de vardı. Mert Doğukan Aksu ile Elçin Doyuran Aksu da satın almak yerine barınaktaki Cookie'yi sahiplendi.

Mert Doğukan Aksu, “Geçen yıl mart ayında Cookie ile yollarımız kesişti. 3 aylıktı. İyi ki diyoruz. O bizim evladımız. Şu an hayvanlara karşı daha duyarlıyız. Barınakların görülmesi gerekiyor.” dedi. Elçin Doyuran Aksu da “Köpeklerden korkardım. Şu an onsuz bir hayat düşünemiyorum.” diyor.


 


ARŞİV