Geleceğin mühendisleri İDEA Çocuk'ta

İDEA Çocuk'taki “Geleceğin Mühendisleri” atölyesinde çocuklar, lego kitleri ile yönerge takip ederek nasıl yapacaklarını düşünüyor, soruyor, deniyor ve inşa ediyor

30 Aralık 2022 - 09:51

Kadıköy Belediyesi'nin oyna, eğlen, öğren, yarat, yansıt fikriyle hayata geçirdiği İDEA Çocuk'ta eğlendiren ve öğreten atölyeler devam ediyor. Bu atölyelerden biri de “Geleceğin Mühendisleri.” İDEA Çocuk’ta 10 Aralık itibariyle başlayan atölye, 4’er haftalık periyotlar şeklinde gerçekleşiyor. Atölye, çocukları yaratıcı olmaya teşvik ederek onların problem çözme becerilerini güçlendirmeyi amaçlıyor; çocukları bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin temel kuralları ile buluşturuyor.

İDEA Çocuk'ta 18 Aralık Pazar günü gerçekleşen atölyede, çocuklar legolarla dönen salıncak yaptı. Yönergelerle lego parçalarını tek tek inceleyen, sıralamaya göre nasıl yerleştirmeleri gerektiği konusunda kafa yoran çocuklar, legoları takıp çıkararak dönen salıncağı yapmayı başardılar. Salıncağın döndüğü andaki çocukların yüzündeki gülümsemeyi görmek de çok güzeldi.

“YÖNERGEYLE İLERLİYOR, İNŞA EDİYOR”

Atölyenin cumartesi ve pazar günleri 10.00-11.00, 11.15-12.15 ve 12.30-13.30 saatleri arasında yapıldığını dile getiren atölye eğitmeni Eda Gündoğdu, “Atölyeyi cumartesi günü 3, pazar günü de 3 seans şeklinde planladık. 6 ile 11 yaş arasındaki çocuklar yer alıyor. Yaş aralığına göre seanslar planlandı. Çocuklarla birlikte bugün dönen salıncak yaptık. Çocuklar lego kitleri ile yönerge takip ederek nasıl yapacaklarını düşünüyor, soruyor, deniyor ve inşa ediyor. Bu sırada hem çok eğleniyor hem de konuyu uygulamalı olarak görerek pekiştiriyor. Programın hedeflediği diğer kazanımlar da plan ve zaman yönetimi yapabilme, bağımsız ve yaratıcı düşünmenin gelişmesi.” dedi.

“LEGOLARLA OYNAMAYI SEVİYORUM”

Atölyeye katılan Öykü Metin de şunları söyledi: “8 yaşındayım. Moda İlkokulu'na gidiyorum. İlk defa böyle bir atölyeyi katıldım, çok sevdim. Dönen salıncak yaptım. Legolarla oynamak çok güzel. Evde de legolarla araba yapıyorum.”

Atölye hakkında bilgi için https://ideacocuk.kadikoy.bel.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz,  (0216) 414 38 10 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.

 


ARŞİV