Geleneksel desenlere modern dokunuş

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Moda Tasarımcısı Halil Ülgü işbirliği ile düzenlenen "Kalıba Sığmayan Desenler" defilesinde, geleneksel Tokat baskı desenleri modern moda anlayışıyla buluştu

21 Haziran 2023 - 16:25

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, Moda Tasarımcısı Halil Ülgü işbirliği ile Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde "Kalıba Sığmayan Desenler" defilesi düzenlendi. Öğretmen ve kursiyerlerin hazırladığı koleksiyon, geleneksel desenlerin modern bir şekilde yeniden kurgulanmasıyla oluşturuldu.

“KURSİYERLERİMİZE YENİ UFUKLAR AÇIYORUZ”

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, defile ile ilgili şunları dile getirdi: “Sayın Halil Ülgü bir dönem kursiyerimiz de olmuştu, bu iş birliğimiz de oradan geliyor. Sağ olsun bizimle de bu projede omuz omuza birlikte çalıştı. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi olarak kursiyerlerimizin önüne yeni ufuklar, yeni pencereler açabilmek bizim en önemli misyonlarımız arasında. İşte bu program da onun en güzel örneklerinden biri. Gerçek anlamda yüzlerce yıllık geleneğe ait olan bu özel ve etnik desenler modern bir anlayışla günümüz modasına uyarlandı. Bütün dikiş tekniklerinin olarak büyük bir titizlikle kullanıldı.”

“ETNİK DESENLER GÜNÜMÜZE UYARLANDI”

Defilenin moda tasarımcısı Halil Ülgü ile birlikte iki yıllık bir süreçte hazırlandığını belirten Narsap, "Gerçek anlamda yüzlerce yıllık geleneğe ait olan bu özel ve etnik desenler modern bir anlayışla günümüz modasına uyarlandı. Bütün dikiş teknikleri, drapeler, baskılar, punto dikişleri ve elde yapılan diğer dikiş teknikleri büyük bir titizlikle kullanıldı. Geleneksel Tokat baskı desenlerimiz yeniden boyutlandırıldı, stilize edildi ve modern bir şekilde kurgulandı" dedi.

Açılış konuşmasının ardından öğretmenler ve kursiyerler tarafından hazırlanan koleksiyon izleyicilere sunuldu. Defile sonrasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa Öztürk, moda tasarımcısı Halil Ülgü ile eğitmenlere ve katılımcılara plaket takdim edildi.


ARŞİV