Gezi'nin mirası; Bir Kadıköy serüveni

Kadıköy’ün bağımsız sanat merkezi ‘Serüven Kültür’deki tüm atölyeler ücretsiz!

21 Ekim 2016 - 09:03

Gökçe UYGUN
Türkiye tarihin köşe taşlarından Gezi isyanı, fiilen bitmiş olsa da ‘Gezi ruhu’nu yaşatmayı hedefleyen pek çok kolektif varlığını sürdürüyor. İşgal evleri, forumlar, eylemler, dayanışmalar ile Gezi’nin sıkı bir takipçisi olan Kadıköy’de, bu ruhu temsil eden bir merkez kuruldu geçtiğimiz aylarda; ‘Kadıköy Serüven Kültür’.
Kendi deyimleriyle, ‘Gezi’nin toplumun tüm kesimlerine çaktığı o işaret fişeklerini takip ederek’ kuruldu bu merkez. Aslında önce Mersin, Adana, Hatay gibi kentlerde gençler ve kadınlar tarafından hayata geçirilen ‘Serüven Kültür’ oluşumları, geçtiğimiz mayıs ayında yani çok değil 6 ay önce Kadıköy’de de kapılarını ‘Gezi’ciler’e ve Gezi ruhunu benimseyenlere açtı.
Birbirlerine ‘Gezi bağı’ ile gönülden bağlı olan kadın, erkek, işsiz, farklı mesleklerde çalışan bir grup Kadıköylünün öncülüğünde hayat bulan Kadıköy Serüven Kültür’ün amacı ‘başka bir kültür sanatın’ mümkün olduğunu göstermek… Bunun için de bağımsız bir kültür sanat paradigmasını inşa etmek hedefindeler.

DERSLER ÜCRETSİZ!
Kadıköy Serüven Kültür, gönüllülük esasına dayanan, dayanışmayı ve katılımcılığı önemseyen bir yer. Bu nedenle de buradaki tüm atölyelere katılmak için ücret ödemenize gerek yok. Her ne kadar mekânın sabit giderleri için ‘dayanışma sandığı’ adlı bir bağış kutusu bulunsa da, buraya da para koymak mecburi değil.
Merkezde yeni dönem bu ay sonunda başlıyor; gitar, keman, yan flüt, erbane, İspanyolca, yaratıcı drama, tiyatro, sinema-film okumaları ve tango olmak üzere 9 farklı alanda atölyeler yapılacak. Öte yandan tiyatro, gitar ve yan flüt alanlarında gönüllü eğitmenlere de ihtiyaç var. Atölyelere katılmak ve/veya gönüllü eğitmenlik; ırkçı, doğa düşmanı, cinsiyetçi vb. olmayan (olsa bile bunu dönüştürebileceğine) inanan herkese açık!
Detaylar için Facebook sayfasına bakabilir, 0 553 549 6206 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

ARŞİV