Girişimci kadınlara ücretsiz eğitim

Kadıköy merkezli kadın derneği BizBizze, girişimci kadınlara ücretsiz eğitimler verecek

17 Nisan 2018 - 10:36

Bir iş fikrim var, nereden başlamalıyım? Bir iş yerim olsun istiyorum, yeni bir iş fikri geliştirebilir miyim? Bir iş yerim var, onu nasıl büyütebilirim?

Kadınların zihinlerindeki bu ve benzeri sorulardan yola çıkan BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği, kendi işini kurmak, geliştirmek isteyen ve aktif iş hayatı içinde yer almak isteyen kadınlar için girişimcilik programı oluşturdu. 

Kadınları sosyal ve ekonomik yaşamda desteklemek için faaliyet gösteren BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği’nde yeni dönem 3 Nisan’da Joint Idea evsahipliğinde yapılan “Harekete Geç!” buluşmasıyla başladı. ‘Bir İŞ’e yaramak istiyorum’ diyen girişimci, profesyonel ve gönüllü kadınları buluşturan etkinliğe, derneğin geçen yılki programlarına katılan kadınlar, gönüllü eğitmen, koç, mentor ve danışmanları katıldı.

Buluşmada, girişimci adayları ve hali hazırda bir girişimi olan ama işini güçlendirmek isteyen kadınlar için açılan Girişimcilik Programı’na başvuruların açıldığı duyuruldu. Programdan faydalanacak olan kadınlar, 2 Mayıs- 7 Haziran arasında 16 gün süren ücretsiz eğitim programına katılabilecek. İstanbul’da yaşayan en az lise mezunu 18 yaş üstü, kendi işini kurmak isteyen, iş fikri geliştirmek isteyen ya da var olan girişimini güçlendirmek isteyen tüm kadınlar programa başvurabilir. Eğitim, koçluk, mentorluk, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri içeren bu programda; alanında uzman gönüllü eğitmenler, Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği’nin (ICF Türkiye) işbirliğiyle destek veren koçlar, gönüllü mentörler ve danışmanlar görev alacak. Başvurular 24 Nisan’a dek www.bizbizze.com’dan yapılabilir.

37 KADIN İŞİNİ KURDU

Bir sosyal inisiyatif olarak başlayan Bizbizze, 2017 yılındaki başarılı eğitim ve etkinliklerinden sonra, Aralık 2018’de dernekleşti ve Nisan 2018 itibariyle de yeni üye kabulüne başladı. “Birlikte hep daha güçlüyüz” diyen kadınların girişimiyle ortaya çıkan BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği’nin geçen yılkı Girişimcilik Programı’na katılan 103 kadına 74,5 saatlik, İstihdam Programı’na katılan 100 kadına 54 saatlik eğitimler verildi. Bu kadınlardan 37’si kendi işini kurdu, 48’i de iş buldu.


ARŞİV