Gökkuşağının tüm renkleri Kafe'de

Deli Kafe, ev yemeklerini özleyenler için alternatif bir mutfak olmasının yanında yağlıboya tabloların sergilendiği bir galeri olarak da dikkat çekiyor

11 Şubat 2016 - 14:16
Aysel KILIÇ
Kadıköy’de son zamanlarda birbirinden güzel kafeler, mini lokantalar açıldı. Çiçeği burnunda olan mekânlardan biri de “Deli” kafe. Rengârenk tentesiyle gökkuşağını andıran kafe, Caferağa Mahallesi’nde. Kısaca “Deli” denilse de kafenin asıl adı: Deli No.14. “14 Haziran doğum günüm.  Deli’nin bu tarihle bütünleşmesini istedik” diyor Naz Sirmen. Sirmen, görsel İletişim ve görsel sanatlar üzerine okumuş. İlgi çeken kafenin logosunu da kendisi çizmiş: “Logomuz sürrealist bir çalışma. Sandviçin içinde olan kız benim aslında.”

“DELİ YANIMIZ HEP VARDI”
Naz Sirmen, kafeye neden “deli” ismini verdiğini gülerek anlatıyor: “Biraz deli yanımız hep vardı. Mekânımızın, yemeklerimizin de deli olmasını istedik.”  Sirmen, Moda’daki atölyesinde çizdiği yağlı boya resimlerini burada sergiliyor: “Kadıköy’de çok galeri yok, hem tabloları sergilemek hem de kafeye yeni bir renk katmak istedik. Güzel de oldu.”
Naz Sirmen ve annesi Tanyu Tolan burayı birlikte açmış. Yemekler Tolan’ın elinden çıkma. Selanikli bir ailenin kızı olan Tolan doğma büyüme Modalı. “Evde sofralar kurulur, davetler verilirdi. Aileden gelen bir yetenek benimkisi” diyen Tolan şöyle devam ediyor:
“Senelerin verdiği mutfak bilgi ve birikimimi dışarıya taşımak istedim. Bunu yaparken, keyif alabileceğim, güzel bir ortam olmalıydı. Deli Kafe tam da istediğimiz gibi bir yer oldu. İşimizi yaparken, güzel dostluklar da edindik.”

“ANNENİZİ ARAYACAĞINIZ YER”
Tanyu Tolan, önemli bir noktaya da değiniyor: “Evimde nasıl sağlıklı malzemeler kullanıyorsam, burada da aynı malzemeleri kullanıyorum. Sosları kendim yapıyorum, ekmeklerimiz de iyisinden. Her yaş grubuna hitap edecek, sağlıklı yiyecek ve içeceklerimizin olduğu geniş bir menümüz var.”
Tentesi gibi renkli tasarlanmış ‘Deli Menü’ye iç ısıtan bir giriş yazısı yazılmış: “Ev, yemeklerin özlendiği yerdir. Deli No.14, yemeğinizi yerken, annenizi arayacağınız yerin ta kendisidir.”

DELİ MAKARNA, DELİ KÖFTE…
Özenle tasarlanmış Deli Menü’de yemekler de Deli’ye özgü. “Deli Kebap” ve “Deli Makarna” her yerde rastlamadığımız türden. “Anne Burger” de oldukça lezzetli.  Veganlar da unutulmamış. Karışık sebze, pancarlı humus, karamelize soğan ve renkli biberlerle yapılan vegan sandviç de oldukça doyurucu. Kebap ve tavuk çeşitleri, sebzeli yemekler, makarna türleri bakımından zengin olan menüde ev yapımı tatlıları da bulmak mümkün. Tanyu Tolan daha önce de pastacılık yaptığı için, tatlıları oldukça profesyonel. Deli Kafe’yi bulmak çok kolay. Barlar Sokağı’na yakın, merkezi bir konumda olan Deli No. 14, Caferağa Mahallesi Arayıcıbaşı Sokak No.10/A’da.

 

ARŞİV