Güle Oynaya Öğrenin

Kadıköy Belediyesi, 570 çocuğun eğitim gördüğü Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’ni Hasanpaşa’daki yeni yerinde açtı.

12 Aralık 2013 - 12:17
 
Mustafa SÜRMELİ

Kadıköy Belediyesi dershaneye gidemeyen çocuklar için açtığı etüt merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Hasanpaşa’da hizmete giren Çocuk Etüt Merkezi, ilköğretim 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine hizmet verecek.
Kadıköy’de ikamet eden çocukların öğrenimlerine katkıda bulunmak için 2009 yılında kurulan Çocuk Etüt Merkezleri, Hasanpaşa’da da faliyet göstermeye başladı. Yeni hizmete giren Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi ile merkezlerin sayısı 4’e yükseldi. 540 öğrencinin faydalanacağı merkezde kitaplar, yaprak testler ve deneme sınavı kitapçıkları Kadıköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilecek.

“BAŞKAN AMCA HOŞGELDİN”
Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’nin açılışı, 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ü heyecanla kapıda bekleyen miniklere velileri de eşlik etti. Başkan Öztürk’ün gelişiyle heyecanları kat be kat artan çocuklar arasında Başkan Öztürk ile ilk defa tanışanlar da vardı. Belediye Başkanı Öztürk geldiğinde etrafını kuşatan çocukların sevgisi görülmeye değerdi. Başkan Öztürk, mekân çocuklara ait olunca onlara kurdeleyi birlikte kesmeyi teklif etti. Öztürk, kurdeleyi kesmeden önce çocuklara etüt merkezine adı verilen Fazıl Hüsnü Dağlarca ile ilgili bilgi verdi. Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın edebiyatımızdaki önemini kısaca anlatan Öztürk, ünlü edebiyatçının ülkesine ve Kadıköy'e çok şey kattığını dolayısıyla hep hatırlanacağını söyleyerek, “O, siz çocukları çok seviyordu ve geleceğimizin büyüklerinin iyi eğitim almasını istiyordu. Burayı da sizlerin iyi eğitim almanız için sizlerin hizmetine açtık. Güle oynaya kullanın” dedi.
Başkan Öztürk’e “Başkan Amca Hoş geldin” diye seslenen çocuklar kurdeleyi kestikten sonra Başkan amcalarının elinden tutarak, etüt merkezini gezdirdiler.

‘ÇOCUKLARINIZ BİZE EMANET…’
Başkan Selami Öztürk, aynı zamanda anne ve babaların da yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde öğrencilere başarı ve sağlık diledi. Anne ve babaların gönüllerinin rahat olmasını zira Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Etüt Merkezi’nde çocukların son derece donanımlı öğretmenlerin elinde, dershaneleri ve özel okulları aratmayacak modern şartlarda eğitim ve öğretim gördüğünü vurgulayan Öztürk, böyle eğitim yuvalarına gelince aklına öğretmen babası ile yıllar önce bir çocukken köy okulunun sıralarında imkânsızlıklar içinde oturduğu günleri hatırladığını ve duygulandığını ifade etti.
Öztürk, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın, gençlerimizin çağın gerektirdiği şartlarda öğrenim görmesi için seferber olduk. Bu etüt merkezimiz de yavrularımıza bizden armağan olsun” diye konuştu. Etüt Merkezi’nin koridor duvarında edebiyatımızın unutulmaz ismi Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın anlatıldığı bir bölümün yapıldığı da dikkat çekti. Böylece öğrencilerin bu önemli ismi tanıması ve unutmaması sağlandı.

ÇOCUKLAR MUTLU,HERKES MUTLU
Pasta ve kurabiyelerle dolu tam da çocuklara hitap eden bir de kokteylin düzenlendiği açılışta çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi. Öğretmenleriyle ilişkilerini, arkadaşlarıyla olan iletişimlerini, nasıl bilgisayar kullandıklarına varana kadar hayatlarındaki değişim ve gelişmeleri heyecanla Başkan Öztürk ve velilerine anlatma heyecanı içinde olan çocuklar, etüt merkezine geldikleri için okulda başarılarının da arttığını belirttiler. “Ne Matematikten ne İngilizceden korkmuyoruz” diyen çocukların mutlulukları büyüklerini de memnun etti.

EV SICAKLIĞINDA BİR ETÜT MERKEZİ
Etüt merkezine girdiğinizde bir an önce zil çalsın da evime gideyim gibi bakan gözler yerine ışıl ışıl bakan gözler, pırıl pırıl minik bedenler karşılıyor sizleri. Yaşları küçük ama düşünceleri, kavrayışları büyük olan evlatlarımız nasıl da benimsemişler etüt merkezlerini. Okuldan eve gelip yemek sonrası biraz dinlendikten sonra onların cazibe merkezi olmuş burası. Orada ne yok ki; ders, alıştırma ve tabi ki hayatlarının vazgeçilmezi oyunlar... Hele bilgisayar oyunları yok mu, ders sonrası öğretmenlerinin izin verdiği ölçüde oyun ve internet imkânları çocuklarımıza sunulmuş bu merkezde. İnanmak güç olsa da konforu, temizliği ve kalitesine rağmen her şey ücretsiz.
Çocukların etüt merkeziyle ilgili görüşleri de şöyle:
-Abdullah Kale: Öğretmenlerimi çok seviyorum. Mehtap öğretmenimi çok seviyorum.
-Begüm Uslular: Etüt merkezi süper. Sınavlara daha iyi çalışıyorum. Özellikle matematik çalışıyorum.
 
-Cansel Uysal: Melahat Şefizade Ortaokulu’na gidiyorum. Burada derslerime çalışıyorum. Hem de kitap okuyabiliyorum kütüphanede. İngilizce, Matematik dersleri var. Matematiği çok seviyorum.
 
-Cemre Sırma: Melahat Akkutlu Ortaokulu’na gidiyorum. Okul Müdürümüz İlter Aygün ve buradaki öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Bizimle yakından ilgileniyorlar. Kadim, Burak, Tuğrul, Mehtap öğretmenlerim size selam söylüyorum ve sizi çok seviyorum. Buraya gelince daha bir güvenim arttı.
-Ceren Tatlı: Etüt merkezi çok güzel, arkadaşlık da öyle.
 
-Emre Adıgüzel: Başkanımıza bize böyle güzel bir yer yaptığı için Facebook'tan teşekkür mesajımı iletiyorum şimdi.

-Emre Soner: Burada derslerimi tekrar etme imkânım oluyor. Derslerime çok katkıları oluyor. İngilizcem daha çok gelişti.

 
-Fatma-İlknur Sağdıç: Torunumu getiriyorum. Burayı çok beğeniyoruz. Çok memnunuz. Allah razı olsun Başkanımızdan. Çok mutluyuz. Daha ne isteriz.
 
-Kıymet-Gönül Kuş: Buradan çok memnunuz. Selami Başkan’a kızımıza böyle bir imkân sunduğu için çok teşekkür ederiz. Fikirtepe’den her gün 2 yıldır kızımı getiriyorum. Çok faydasını gördü kızım. Bir kızım buraya gelmişti Anadolu lisesini kazandı. Keşke böyle yerler daha çok olsa.
 
-Tayyar Akyıldız: Okulda öğrendiklerimi burada pekiştiriyorum daha güzel oluyor. Sınavlara çalışıyorum.
 
-Zarife Özdemir: Etüt merkezi çok iyi gidiyor. Burayı bilmeyen arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Mutlaka gelip, görsünler. Burayı yaptıran Başkan Amcamıza çok teşekkür ediyorum.
 
-Zehra Kale: Derslerimin hepsini seviyorum. Buraya gelmeye başladıktan sonraki ilk sınavım çok iyi geçti. Okuldan geldikten sonra her gün buraya geliyorum. Burayı bize armağan eden herkesi çok seviyorum. Belediye Başkanımızın ellerinden öperim.

İHTİYACA CEVAP VERİYOR
Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri 2009 yılında Fikirtepe’de 1 derslik ve kütüphane ile başladı. Şu anda 3bine yakın öğrenci Fazıl Hüsnü Dağlarca, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Kemal Tahir ve Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezleri’nde öğrenim görüyor. Giderek talep artıyor, merkezler de ihtiyaca cevap vermek için giderek daha büyük bir kurum haline geliyor. 3. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilere eğitim veren kurumda bilgisayar dersleri, etüt çalışmaları, liseye hazırlık kursları, film gösterimleri, atölye, kütüphane hizmeti, rehberlik, zihinsel gelişim etkinlikleri verilerek çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Akıllı tahta teknolojisi, bilgisayarlı eğitim teknolojileri de kullanılıyor. Çocuklar eğlenirken bilimle tanıştırılıyor. Nasıl mı? Sihirli Kimya dersleri kapsamında kuru buzdan bulut oluşturma gibi…

ARŞİV