Güler Osmanlı'da şerbetli iftar

Hasanpaşa’daki Güler Osmanlı Mutfağı’nda iftar, Osmanlı şerbetleriyle tatlanıyor

03 Temmuz 2015 - 10:05
Kadıköy Hasanpaşa’da yıllardır butik bir restaurant olarak hizmet veren Güler Osmanlı Mutfağı tam da kendine ve adına yakışır bir şekilde Ramazana merhaba demiş. Asırlar boyu süren saraylardaki Ramazan sofralarını tüm özellikleriyle günümüze taşımış.

İşinin meraklısı olan Ali Güler, araştırmacı kişiliğiyle tariflerini aldığı ve bire bir uyguladığı çorbalar, zeytinyağlılar, etli yemekler ve tatlılardan oluşan 720 çeşit yemek portföyünden, her gün 25 çeşit mönüyle misafirlerine dönüşümlü olarak sunuyor.
Güler Osmanlı, Ramazan ayında da bu çeşitlerin yanında, çeşitli meyvelerden hazırladığı şerbetleri de ilave ederek iftarlara yenilik getirmiş. Özellikle Demirhindi Şerbeti tadılmaya değer…
“Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerini yeniden canlandırmaya çalışıyoruz” diyor Ali Bey ve ilave ediyor: “Vazgeçilmezlerimiz arasında Soran yemez çorbaları, Demirhindi Şerbeti, Padişah Tatlısı, Özel Osmanlı Köftesi, Hünkar Pidesi,Güveçte  Çayeli Kurufasülyesi bulunuyor. Ayrıca 7 çeşit lezzeti bir tabağa dizayn ederek hazırladığımız Osmanlı Tabağı da vazgeçilmezler arasında.”
40 kişilik alt salon, 25 kişilik asma kat salonu, şeffaf mutfağı, özel kıyafetli servis elemanları,  duvarlarındaki tablolarıyla dünyaya ün salmış Güler Osmanlı Mutfağı’nde iki çeşit iftar sofrası bulunuyor.

SULTAN SOFRASI
İftariyelik Sultan Sofrası’nda; vişne reçeli, gül reçeli, tulum peyniri, pastırma, tahin pekmez, tereyağı, hurma, zeytin, Ramazan pidesi, Soran yemez çorbası, Osmanlı tabağı (7çeşit ), özel soslu kaşık salatası, padişah tatlısı, demirhindi şerbeti, su ve çay bulunuyor. Fiyatı. 53.50 TL

ŞEHZADE SOFRASI
İftariyelik Şehzade Sofrası’nda ise; vişne reçeli, gül reçeli, tulum peyniri, pastırma, tahin pekmez, tereyağı, hurma, zeytin, Ramazan pidesi, Soran yemez çorbası, Osmanlı tabağı (5çeşit) özel soslu mevsim salatası, saray aşuresi, sikencebin şerbeti, su ve çay var. Fiyatı: 45.50 TL. 

Vale hizmeti olmayan ve otoparkı bulunmayan mekana aracınızla gitmemenizi tavsiye ederiz. Hasanpaşa Caddesi üzerindeki restauranta ulaşım ise çok kolay. 

Adres: Hasanpaşa Kurbağalıdere Cad. No.74 Kadıköy 
(Hasanpaşa Polis Karakolu karşısı) 0216 348 2245 /336 82 76  

ARŞİV