Gönülden 20 yıl

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri 20 yılı geride bıraktı. İlçeye yıllardır gönülden emek harcayanlar 20. Yıl Gecesi’nde bir araya geldi

24 Aralık 2015 - 15:41
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri 20 yılı geride bıraktı. Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy’e uzun yıllar çalışmalarıyla hizmet sunan gönüllüler için bir gece düzenledi.
Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe’de bulunan Khalkedon Tesisleri’nde 22 Aralık Pazartesi akşamı düzenlediği programa Kadıköy’de gönüllülük çalışmalarına destek veren yüzlerce gönüllü ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra Kadıköy’ün önceki dönem Belediye Başkanı Selami Öztürk ile gönüllü çalışmalarının mimarlarından İnal Aydınoğlu da katıldı.
Program, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı konuşmada; gönüllülüğün çok güzel bir çalışma olduğunu belirtti. “Hem sosyal hayatın içerisinde oluyorsunuz hem de yaptığınız çalışmalarla başkalarının hayatına renk katıyorsunuz, güzellik katıyorsunuz. Bunlar çok güzel şeyler. Nice 20 yıllara” diyen Nuhoğlu, kürsüye Eski Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü davet etti.  Öztürk de konuşmasında, “20 yıl belediye başkanlığı yaptım. Gönüllülük projesi benim için hayatımın en güzel projelerinden bir tanesi. İstanbul gibi bir ilde yok olmuş komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini bir araya getiriyor” dedi.
Yeni dönem gönüllüleri başkanları adına konuşan Hasanpaşa Gönüllüleri Başkanı Burcu Selçuk ise gönüllülüğün gönülden geleni sunmak, kimseyi kırmadan, üzmeden hayatı beraber paylaşmak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin 20. yılı anısına pasta kesildi.

“SAĞLAM BİR TEMEL KURULMUŞ”
Gazetemize konuşan İnal Aydınoğlu, yaşamının 37 yılını gönüllü olarak geçirdiğini belirterek şunları söyledi: “Gönüllülük yaşamıma bereket, güzellik, mutluluk, sevinç, coşku, çok şey kattı ama bir kattığı var ki, o hesapsız. Bu geceye katılanların hepsi benim dostlarım, arkadaşlarım. Kadıköy’de bu kadar geniş bir dost, arkadaş grubuyla beraber olabilmek, tasavvur edilemez derecede büyük bir mutluluk. Gönüllülük duygusu yaşıyor Kadıköy’de. Demek ki sağlam bir temel kurulmuş. Bu gece hayatımın en mutlu gecelerinden biri.”
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran ise “Bütün gönüllülerimiz yardımlaşma duygusu, samimiyet ve içten bir ekip ruhu ile hizmet etmekte, zamanlarını, bilgi, birikim ve deneyimlerini Kadıköylüler ile paylaşmakta. Kadıköy’de eğitim, kültür ve sanat, sosyal, sağlık, çevre ve spor alanlarında faaliyetler gerçekleştirmekte. Bu hizmetleri yaparken gönüllülerimiz yaşama anlam ve güzellik kattıklarının farkına varıyor, gönüllü olarak sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin sevincini ve mutluluğunu yaşıyorlar.” dedi.

4 BİN ÜYESİ VAR
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri 1995 yılında Göztepe Gönüllüleri’nin kurulmasıyla çalışmalarına başladı. Kadıköy’ün 19 ayrı mahallesinde, 23 birimi ile birlikte mahalle gönüllü evleri oluşturuldu. 2015 yılına gelindiğinde 8 bin üyeye ulaşan Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, o tarihten bu yana düzenlediği eğitim, kültür, sanat, çevre, spor, yardımlaşma gibi faaliyetlerle ilçede başarılı etkinlikler gerçekleştiriyor.

NE DEDİLER?
Nesibe Müsevitoğlu: Yıllar önce Caddebostan Gönüllüleri’ni kurduk ve Kadıköy’de gönüllülük çalışmalarına başladık. Gönülden 20 yıl geçti. İnanılmaz, daha dün gibi. Geçmişe baktığımızda o kadar işi nasıl yapmışız diye soruyorum.
Hüseyin Fahri: Yoğun çalışma yaşamının ardından gönüllülük çalışmalarına katılarak, zamanımı değerlendirdim. Gönüllü olmak, karşılık beklemeden insanlara ve çevreye yardımcı olmak demek. Gönüllü olmanın yaşı yok.
Asuman Ermurat: Sahrayıcedit Mahallesi’nde 12 yıldan fazla gönüllü olarak hizmetlerim oldu. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz gönüllülere sunduğu imkânlar için.
Hümeyra Koç: Sahrayıcedit Gönüllüleri’nin eski başkanlarındanım. Çok güzel işler yapılıyor. Hala da güzel ama eskiden sanki daha da güzeldi.
Yeşim Menderes: 20 yıl dile kolay. Gönüllüleri kuran ve geliştiren Selami Öztürk ve İnal Aydınoğlu’na teşekkür ediyoruz. Şimdiki Belediye Başkanımız Aykurt Nuhoğlu’na verdiği destekten dolayı gönülden teşekkür ediyoruz.
Emine Ayşen Gürer: Erenköy Gönüllüleri kurulduğundan bu yana çalışıyorum. Kadıköy Belediye Meclis üyeliği de yaptım. Halen çalışmalara devam ediyorum.
Gönül Ersan: Gönülden 20 yılımı verdim. Halen Anadolu’ya yardım kampanyasına gönlümüzle devam ediyoruz. Ne mutlu insanlara faydalı olabiliyorsak.
Tülay Arslanerer: Kadıköy’e hizmet etmek için çalışıyorsunuz. Bu çok güzel bir duygu. 20 yıl sonra bunun onurunu, mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

 

ARŞİV