Gönüllü başkanlar biraraya geldi

Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılan Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri Komite Başkanlarının 2012 yılının ilk toplantısında, Kadıköy Gönüllüleri’nin çalışmaları değerlendirildi.

19 Ocak 2012 - 11:59

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri Komite Başkanlarının 2012 yılının ilk toplantısı, 11 Ocak Çarşamba Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri ile çeşitli mahallelerden yönetim kurulu üyeleri, Komite Başkanları, 2009-2010/2010- 2011 hizmet dönemlerinde gönüllü başkanlığı yapmış gönüllüler ile projeleriyle Kadıköy’e hizmet eden Proje koordinatörleri katıldı 
Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı. Konuşmasında “geçmiş dönemde hizmet eden gönüllülerin sosyal dayanışmanın en iyi örneklerini vererek fedakârca ve karşılık gözetmeksizin çalıştıklarını, çok değerli hizmetlerde bulunduklarını” ifade eden Öztürk Kadıköy’de gönüllü yapılanmasının artarak devam ettiğini vurguladı. Başkan Öztürk, Kadıköy Belediyesi ile Kadıköylü gönüllülerin bir bütünün parçası gibi eşgüdümlü çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu ise gönüllülerin hizmetlerinin ve üye sayısının her geçen gün arttığını, dün olduğu gibi bugün de gönüllülerin mahalleye ve mahalleliye sosyal, sağlık, eğitim, kültür ve sanat alanlarında verdikleri hizmetlerin aksamadan devam ettiğini belirtti. “Kadıköy Belediyesi olarak Gönüllülerimizin çalışmalarından, gönüllülerle birlikte olmaktan ve beraber çalışmaktan memnunuz” diyen Kasapoğlu, hizmetlerinden dolayı tüm gönüllülere teşekkür etti.
Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu da kültür-sanat konularında gönüllülere yardımcı olabileceğini belirterek, koro çalışmaları ile ilgili gönüllülere tecrübe ve bilgilerini aktardı.
 
Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Gönüllü merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Gürer gündem ile ilgili komite başkanlarına bilgiler vererek, çalışmalarla ilgili önerilerde bulunurken, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Koordinatörü Engin Baran ise 2010–2011 yıllarının faaliyetlerini toplantıya katılan gönüllülere sundu.
Belediye bünyesindeki gönüllülerin 1995 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Baran, 19 adet mahalle gönüllü evi, 1 adet mahalle evi, 1 gönüllü merkezi ile 2 adet de müzik ve tiyatro gönüllü birimi olmak üzere 2011 yılında toplam 23 birime ulaşıldığını söyledi. Baran, sözlerine şöyle devam etti:
“Kadıköy Belediyesi Gönüllü sayımız ise 5 bine yaklaştı. Gönüllülerimiz kültür-sanat, sosyal, eğitim, sağlık ve spor alanlarında Kadıköyümüz’e hizmet ediyor. Bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında mahallelerde hizmet veren Komite sayımız yüzde 9.4 artış ile 128’e, üye sayımız yüzde 28.4 artış ile 3 bin 516’dan 4 bin 517’ye, Halk Eğitim ile ortaklaşa düzenlenen kurslarımız ise yüzde 23.8’lik artış ile 130’dan 161’e, 2 bin 497 olan kursiyer sayımız da yüzde 30.6 artış ile 3 bin 262’ye ulaştı. Kurslarımıza genç ve yetişkin Kadıköylüler katılıyor. Kursları başarı ile bitiren kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalar veriliyor. Eğitim, kültür-sanat, spor, sağlık, sosyal hizmetler sayımız 955 adete ulaştı, bu etkinliklere yüzde 29.6 artış oranı ile 102 bin 52 Kadıköylü katıldı. Mahallelerde görev alan gönüllülerimiz Kadıköylülerle sosyal dayanışmayı sağlamış, yardımlaşmış, Kadıköy Belediyesi ile ortaklaşa olarak mahallelerde Sağlık taramaları düzenlenmiş, önemli sağlık günleri kutlanmıştır. Gönüllülerimiz ilçemizdeki huzurevleri ve çocuk yuvalarını ziyaret etmiş, fakir ve kimsesizleri de unutmayarak maddi, manevi destekler vermişlerdir. Kişisel gelişime dayanan eğitim hizmetleri, sosyal gelişimi hedefleyen toplum hizmetleri, kültürel ve sanatsal hizmetler daha etkin ve daha çok Kadıköylüye ulaşacak biçimde gönüllülerimizin büyük özverili çalışmaları ile gerçekleştirilmiştir.”
Engin Baran sözlerine “İçindeki potansiyeli ortaya çıkarmak, değişim yaşamak, öz değerini daha da geliştirmek ruhsal, kişisel, sosyal çalışmalar isteyen her Kadıköylü’ye kucak açtık. Bizler gönüllülerimizin çalışmalarında kolaylaştırıcı olmaya, çözüm önerileri sunmaya çalışıyoruz, Mahalle Evlerindeki Kadıköylüler, bilgi ve becerilerini Kadıköy ve Kadıköylüler için sunuyor. Gönüllü Evlerimiz, farklı kültürlerin birarada yaşanarak öğrenildiği ve paylaşıldığı alanlar haline geldi” diyerek son verdi.  
Konuşmaların ardından Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Proje Koordinatörleri Gülsün Işık, Asuman Ermurat ve Leyla Çelikezen’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Hizmet dönemine ait görsel slayt izlenirken duygusal anlar yaşandı. Sunumdan sonra Özel Kalem Müdürlüğü yetkilileri ile Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri toplantıya katılan gönüllüleri ayakta alkışladılar.

ARŞİV