Gönüllülerden gelenler

Kadıköy Belediyesi gönüllü haberleri

09 Şubat 2024 - 11:06

Lösev’de gönüllü olmak

Fenerbahçe gönüllü evinde Lösemi hastalığı ile ilgili bilgilendirme etkinliği yapıldı. Lösev gönüllü iletişim uzmanı Ayşegül Özgün Lösev’in nasıl ve ne zaman kurulduğu, neler yaptığı hakkında bilgiler verdi. Yapılan bağışlar ve gönüllü çalışmalarının önemi ayrıntılı bir şekilde anlatılarak gönüllülük çağrısı yapıldı.

Bıçak sırtında Türkiye

Fenerbahçe gönüllüleri Caddebostan Kültür Merkezi’nde gazeteci yazar Ümit Zileli’yi ağırladı. Zileli ‘’Bıçak Sırtında Türkiye’’ adlı etkinlikte Türkiye’de yaşananların nedenleri, sonuçları ve çözümleri konusunda bilgilendirici bir sunum yaptı.

İleri yaşlarda görülen ortopedik sorunlar ve çözümleri

Feneryolu gönüllüleri CKM B salonda “İleri Yaşlarda Görülen Ortopedik Sorunlar ve Çözümleri” konulu etkinlik düzenledi. Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Mustafa Tekkeşin’in konuşması olarak katıldığı söyleşiye gönüllüler katıldı.  Op. Dr. Mustafa Tekkeşin, ortopedik rahatsızlıkların tanı ve tedavileri konusunda da farklı bir bakış açısı ile katılımcıları bilgilendirdi.

Suyun öte tarafı

Kriton Curi gönüllü evinde eğitim ve kültür komitesinin hazırladığı 30 Ocak 1923 tarihindeki Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi anma programını yapıldı.  Sunumunu Akile Sezgen Vardar’ın yaptığı programda, Lozan Antlaşmasında alınan karar gereği Türk ve Rum nüfusunun yaklaşık yedi sene süren mübadelesi ve yaşananlar anlatıldı.

Sunum sonrasında Vokalist Pop korosu solistleri ve gönüllüler birlikte günün anlamına uygun üç şarkıyı katılımcılarla birlikte seslendirdi.

Kalp hastalığı kader değildir

Bostancı gönüllüleri ‘’Kalp Kalp Hastalığı Kader Değildir’’konulu seminer düzenledi. Seminerin konuşmacısı Prof. Dr. Timur Kaynak yaptığı konuşmasında “ İnsan ömrü uzuyor, kalp damar hastalıklarından etkilenme süresi de böylece artıyor. 18 yaşından itibaren düzenli kardiyoloji muayenesi yaptırmak, Akdeniz tipi beslenmek ve egzersizi hayatımızda tutmak ise sağlıklı ve uzun bir yaşamın kapılarını aralıyor” dedi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalıklara bağlı ölüm nedenlerinin ilk sırasında kalp ve damar hastalıklarının yer aldığına dikkat çeken Kaynak şöyle devam etti:“Bu bilginin iletişim kanalları ile sık sık duyurulması toplumda bir bilinç yaratmış olsa da, henüz yeterli seviyede değil. Ayrıca, ortalama ömür süresinin uzaması insanların kalp hastalığına maruz kalma süresini de artırıyor. Bu nedenle herkesin kalp ve damar haslıklarına bağlı ölümlerin kader olmadığını bilmesi ve sağlıklı ve uzun bir ömür için neler yapması gerektiğini öğrenmesi önemli.”

Erenköy’de Belgin Bıyıkoğlu söyleşisi

Erenköy Gönüllüleri Eğitim ve Gençlik Komitesi, Yunus Nadi ödüllü yazar Belgin Bıyıkoğlu’nun konuk olduğu söyleşi düzenledi. Bıyıkoğlu, “Zaman geçer, Sesler kalır” adlı ikinci romanı hakkında bilgiler verdi. Milli mücadele yıllarını anlattı.

Ateşli hastalıklar semineri

Acıbadem gönüllü evi, çocuklarda ateşli hastalıklar hakkında bilgilendirmesi için Uzman Dr. Gökçe Eser’i konuk etti.  Yüksek ateşin kimi zamanlarda hastalığın ilk belirtisi olabileceğini anlatan Eser yüksek ateş durumunda sıvı kaybını azaltmak için çocuğa bol su ve meyve suyu verilmesi gerektiğini anlattı. 38,8 dereceye kadar ateşte müdahaleye gerek olmadığını söyleyen Eser, ateş düşmüyor ve 40 dereceye çıkıyorsa çocuğun acilen doktora götürülmesi gerektiğini söyledi. Çocuk sağlığı açısından aşıların yapılmasının büyük önem taşıdığını belirten Eser, bebek aşı takvimine uyulması gerektiğini de söyledi.

 


ARŞİV