Öğretmen Eğitimi Programı başladı

Kadıköy Belediyesi çocuk yuvası öğretmenleri, Marmara Üniversitesi uzmanları tarafından verilen Öğretmen Eğitimi Programına katıldı

12 Nisan 2017 - 18:18

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı tarafından; Kadıköy Belediyesi Yuvaları ve Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi öğretmenlerine yönelik okul öncesi eğitim konularında 14 haftalık bir program dâhilinde eğitim seminerleri düzenlenmeye başlandı. Program ile üniversite ve yerel yönetim yuvalarında görev yapan öğretmenlerin karşılıklı görüş ve deneyimlerini paylaşma, bilgi ve becerilerini artırma ve yenileme amaçlanıyor. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda görev yapan 12 öğretim üyesi her iki kurum öğretmenlerine tazeleyici erken çocukluk döneminde yeni ufuklar açıcı farklı konularda Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi ev sahipliğinde seminerler verecek.

60 ÖĞRETMEN YARARLANACAK

Öğretmen Eğitim Programı’nın ilk dersi 10 Nisan Pazartesi günü Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı ve Yetişkin Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ozana Ural’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İki etaptan oluşan Öğretmen Eğitim Programının ilk etabı 10-18 Nisan, ikinci etabı 24 Nisan-3 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Programdan, her iki kurumdan toplam 60 öğretmenin yararlanması hedefleniyor.

“BELEDİYE ÖNEM VERİYOR”

Okul öncesi öğretmenliğinin çok önem verilmesi gereken bir alan olduğunu, düzenledikleri öğretmen eğitimi programında okul öncesi eğitimine yönelik anlatılacak konuların özenle seçildiğini söyleyen Prof. Dr. Ozana Ural, “Kadıköy Belediyesi çok önemli bir iş yapıyor. Okul öncesi eğitimine, yuva eğitimine önem veriyor” dedi.

Özellikle Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Ayla Oktay Okul Öncesi Eğitim Uygulama Birimi’nde eğitimleri vermeyi tercih ettiklerini belirten Prof. Dr. Ural, “Çünkü, hem Kadıköy Belediyesi hem Marmara Üniversitesi yuvasının öğretmenlerinin bir arada olmasını istedik. Bilgi ve tecrübelerini paylaşsınlar istedik. Konusunda uzman birbirinden değerli öğretim üyelerimiz okul öncesinde büyük önem arz eden alanlarda seminerler verecekler. Bu alanlara ilişkin bilgileri tazelemek, yenilemek lazım. Standart bir hizmet içi eğitim değil. 14 haftalık bir program hazırladık” diye konuştu.

Prof. Dr. Ural, Mayıs ayında Kadıköy Belediyesi’nin çocuk yuvalarını gezeceklerini de belirtti.

Kadıköy Belediyesi yuvalarından öğretmen eğitimi programına katılan öğretmenler, Kadıköy Belediyesi ve Marmara Üniversitesi’nin okul öncesi eğitime yönelik öğretmen eğitimi programı hazırlamasının faydalı olacağını söylediler.

MESLEKİ GELİŞİM

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Zeynep Süzme, Kadıköy Belediyesi olarak okul öncesi eğitimine verdikleri önem neticesinde sürekli öğrenme ve sürekli gelişme amacıyla Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü işbirliği ile belediye kreşlerindeki öğretmenlerin bilgi birikimlerini geliştirmek, çocuğun kişiliğinin oluştuğu bu dönemde çocuk gelişimine daha fazla katkı sağlayabilmek amacıyla değişik mesleki konularda Kadıköy Belediyesi Çocuk yuvaları öğretmen ve idarecilerine yönelik “Öğretmen Eğitimi”  başlattıklarını belirtti.


ARŞİV