Güvenlik görevlileri: Sultan ile Paşa

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nden iki patili dostumuzu sahiplenen iş insanı Harun Erdoğan, iş yerinin güvenliğini Paşa ve Sultan’a emanet etti. Sultan ve Paşa’yı yeni yuvalarında ziyaret ettik ve Harun Erdoğan ile sahiplenme süreci hakkında konuştuk

03 Ekim 2024 - 12:06

Kadıköy Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde bakım, tedavi ve aşıları yapılan can dostlarımızın yeni yuva bulmalarını sağlamayı amaçlayan “Sahiplen Kampanyası” sürüyor. Kampanya sayesinde patili dostlar ömürlük yuvalarına kavuşurken, vatandaşlar da ömürlük dostlar ediniyor.  Harun Erdoğan da onlardan biri. İthalat ve ihracat işiyle uğraşan Erdoğan, yeni depolarına taşındıktan sonra güvenlik arayışına başlamış. Neler yapabileceklerini araştırırken Erdoğan’ın aklına Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi gelmiş ve bir dişi ve bir erkek olmak üzere iki patili dostumuzu bekçi köpeği olarak sahiplenmiş. Biz de Sultan ve Paşa’yı yeni yuvalarında ziyaret ettik ve Harun Erdoğan ile sahiplenme süreci hakkında konuştuk.  

  • Köpek sahiplenmeye nasıl karar verdiniz?

Yeni bir depoya taşınmamız vesilesiyle bölgede güvenlikle ilgili neler yapabileceğimizi araştırırken aklımıza bir anda Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi geldi. Oraya gidince iki şey beni çok etkiledi. İlki gönüllülerin verdiği hizmet ikincisi ise barınağın temizliği. Ayrıca yeni çıkan tasarıyla da biliyorsunuz itlaf olayları vardı. Ne kadar canlıyı kurtarabilirsek o kadar fazla sevaba gireceğimizi düşündük. Sahiplenmek çok değerli, çünkü köpek ticareti yapanlardan, onları yavrulatıp satanlardan almak yerine, bize ihtiyacı olanları sahiplenmeyi tercih ettik. Bu çok doğru bir karardı. Bence gerek evde, gerek işyerinde hayvan bakmak isteyen herkes ilk önce belediyelere başvurup, gönüllülerin yardımıyla sahiplenmeli. 

“BURAYI ÇOK SEVDİLER”

  • Patili dostlarımızı sahiplenme süreci nasıl ilerledi?

Barınaktaki veterinerler ve gönüllü arkadaşlar bize güvenlik için destek verebilecek en iyi hayvanları gösterdiler. Biz de içlerinden iki tanesini sahiplendik ve getirdik. Çok mutluyuz, onları çok seviyoruz. Onlar da burayı çok sevdiler. Umarım yeni evlerinde çok mutlu bir şekilde hayatlarına devam edecekler. Gönüllü arkadaşların bilmesi gereken tek şey, burada onlara çok iyi bakıyoruz. 

  • Barınaktayken dostlarımızı sahiplenmeye nasıl karar verdiniz, onlar mı sizi seçti?

Biz onu gördük, zaten kendini gösteriyordu ‘ben buradayım’ diye. Birinci köpeği sahiplendikten sonra, anlaşabileceği ve  kavga etmeyeceği en uyumlu köpeğimizi aradık.  Onlar alıştıktan sonra belki başka köpekleri de sahiplenebiliriz. 

GÖREVLERİNİ ÇOK İYİ YAPIYORLAR

  • Dostlarımızın isimleri nereden geliyor?

Erkek olana Paşa,  dişi olana da Sultan ismini verdik. Paşa çok güçlü ve heybetli bir erkek, tam bir ‘paşa’. Böylece dişi olanın da ismi Sultan oldu. Paşa hem burayı sahipleniyor hem de Sultan’a karşı bir koruma iç güdüsü var. Yaklaşık bir aydır bizimleler. Onlara en güzelinden, en kalitesinden yuva aldık. Yemekleri de en iyi şekilde veriliyor. Gündüz yuvalarındalar, gece biz ofisi kapatınca istedikleri gibi gezebiliyorlar. Kışın hava şartlarına bağlı olarak içeride olacaklar. Onları seviyoruz, onlar da sevildiklerinin farkındalar. Ayrıca bizim için çok önemliler, akşam depoyu kapatıp gittiğimizde 2 bin metrekare depo tamamen onlara emanet. Onlar varken içeri girip bahçeyi dolaşmanın imkânı yok. Çok cana yakınlar ama tanıdıklarına karşı, bu da görevlerini çok iyi yaptıklarını gösteriyor. 

  • Sizin gibi iş yerlerine köpek sahiplenmek isteyenlere söylemek istediğiniz bir şey var mı?

İş insanları olan arkadaşlarıma sesleniyorum; eminim ki fabrikaları, depoları ve araziler vardır. Hem bu canları sahiplenip hayatlarını kurtarabilirler hem de depolarının, dükkanlarının güvenliğini emanet edebilirler.  Bir hayat kurtarmak için fazla beklemeye gerek yok, bölgedeki barınaklara gitsinler. Orada birkaç hayvanı sahiplenip hem kendilerine arkadaş edinebilirler, oynayabilirler, streslerini atabilirler. Ayrıca kendi mekanlarının güvenliğini sağlayabilirler. Bu konuda mutlaka bir farkındalık yaratmak lazım diye düşünüyorum. 

#SahiplenKadıköy 

‘Sahiplen Kadıköy’ uygulamasıyla Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ile Merdivenköy Rehabilitasyon Merkezi’ndeki veteriner hekimlerimizce rehabilite edilmiş ve bakımevi gönüllüleri tarafından temel eğitim verilmiş patili dostların ailesi olmak ister misiniz? Kadıköy Belediyesi’nin web sitesinden giriş yapabileceğiniz uygulamada belediye barınağında yeni mutlu yuvasını bekleyen patili dostlarımızın fotoğrafları bulunuyor. Patili dostumuzun tür, ırk, renk, yaş ve cinsiyet bilgilerinin hemen yanında ise ‘Sahiplenin’ butonu yer alıyor. Butona tıkladığınızda sahiplendirme formuna yönlendirileceksiniz. 

Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi: Turgut Özal Bulvarı, TEM Otoyolu Sonu Ümraniye (0216) 415 67 61

Merdivenköy Rehabilitasyon Merkezi: Merdivenköy Caddesi No:22/1 Kadıköy 

(0216) 629 85 35


 


ARŞİV