Halis Kurtça'da yaz renkli geçiyor

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, 17-30 Temmuz tarihleri arasında drama, ressam robot, çamurun hikayesi, bileklik gibi birbirinden renkli yaz atölyesi düzenliyor

18 Temmuz 2023 - 13:57

Kadıköy Belediyesi kültür merkezleri, yaz tatilinde çocuklar için eğlendiren ve öğreten ücretsiz yaz programlarına imza atmaya devam ediyor. Karikatür Evi’nden sonra Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi de çocuklar için eğlenceli atölyeler düzenlemeye başladı.

Merkez, 17-30 Temmuz tarihleri arasında farklı atölyelere ev sahipliği yapıyor. Drama, heykel, ressam robot, çamurun hikayesi, pon pon tavşan, renkli astronotlar gibi birbirinden renkli atölyeler, çocukları bekliyor.

Etkinliklerin ilk günü 17 Temmuz'da merkezi ziyaret ettik, çocukların eğlenirken üretme mutluluğuna ortak olduk. Çocuklar, Robotik Kodlama ve Teknoloji atölyesinde yenilenebilir enerji kaynakları üzerine önemli bilgiler edindi, rüzgar ve güneşten elektrik üreten küçük bir maket yaptı. Bileklik atölyesinde rengarenk iplerden bileklik yaparken, sevdiği şekiller ve renklerle tişört boyadı.

“ODAKLANIYOR, MOTİVE OLUYOR”

Bileklik ve Tişört Boyama atölye yürütücüsü Fatma Cucumlu, “Bileklik atölyesinin amacı çocukların odaklanmasını sağlamak. Çok fazla teknoloji ile uğraştıkları için  dikkatleri dağılabiliyor. Renkli iplerle, çok fazla malzeme ihtiyaç duymadan bir şeyler ortaya çıkarmak onları motive ediyor. Çocuklar boyanın her türlüsünü çok seviyor. Tişört boyamada da sevdikleri kalıplar ve renklerle giyebilecekleri bir ürün ortaya çıkıyor. Onu giymek çocukları mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“ELEKTRİK ÜRETMEYİ DENEYİMLEDİLER”

Robotik Kodlama ve Teknoloji atölyesi yürütücüsü Aylin Aydın da şunları söylüyor: “Çocuklarla bir robot tasarladık. Güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretmeyi deneyimlediler. Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili eğitici bir video, iklim değişikliği ile ilgili de animasyon izlediler.”

Merkezin misafirlerinden Ali Hacıhasanoğlu, “Hem robotik hem de tişört boyama atölyesine katıldım. İkisinde de çok eğlendim. Tişörtümde sarı, yeşil, mavi renkleri, dünya, güneş, bisiklet şekillerini kullandım.” dedi.

Ücretsiz olan etkinliklere katılmak isteyenler, https://www.hkckm.kadikoy.bel.tr adresine başvurabilir, (0216) 35728 37 numaralı telefonunu arayarak etkinlikler hakkında bilgi alabilir. 


 

 

 


ARŞİV