Hasan Oğuz kitaplığı kuruluyor

Kozyatağı’ndaki Salkım Kooperatifi, Galataport şantiyesinde çalıştırıldığı esnada geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Oğuz için hatıra kitaplığı kuruyor

30 Haziran 2020 - 16:09

Kozyatağı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Salkım Kooperatifi, COVID-19 tanısı konulmasına rağmen Galataport şantiyesinde çalıştırılan ve geçirdiği kalp krizi sonrası 12 Nisan günü yaşamını yitiren 33 yaşındaki DİSK Dev Yapı-İş temsilcisi Hasan Oğuz için hatıra kitaplığı kuruyor.

HERKESE AÇIK BİR KİTAPLIK

Oğuz için kurulacak hatıra kitaplığı, Salkım Kooperafi’nin Kozyatağı yerleşkesinde yer alacak. Salkım Kooperatifi tarafından yapılması planlanan Hasan Oğuz Kitaplığı için yapılan çağrıda, şu ifadelere yer verildi: “Koronavirüs salgını sürecinde ücretli izin hakkı tanınmadığı için çalışmak zorunda kalan, çalıştığı esnada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan ve yattığı hastanede Covid-19’a yakalanarak hayatını kaybeden genç bir inşaat işçisi arkadaşımızdı Hasan Oğuz. Dev-Yapı İş sendikasının çalışkan bir emekçisiydi. Hasan’ı çok erken aldılar aramızdan. Biz, onun dostları ve arkadaşları olarak anısını yaşatmak için herkese açık bir kitaplık oluşturuyoruz. Dileyen herkesin ödünç kitap alabileceği, oturup kitabını okuyabileceği bir kitaplık. Sizlerden de Hasan Oğuz Kitaplığı’na kitap bağışı bekliyoruz.”

DİSK Devrimci Yapı İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Temsilcisi Hasan Oğuz, kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Dev Yapı-İş, Oğuz'un ölüm nedenin “bulaşıcı hastalık” olarak belirtildiğini duyurmuştu.

Bağış yapmak isteyenler için iletişim bilgileri:

Adres: Bayar Caddesi, Şakacı Sokak, No:12, D:1 Kozyatağı-Kadıköy/İstanbul

Telefon: :0542 619 16 62


ARŞİV