‘Hatırla Kadıköy’ yürüyüşleri başlıyor

Kadıköy'deki azınlıkların izlerini süren Hatırla / Call to Mind çalışması kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Kadıköy Kent Turları’ yakında başlıyor.

02 Ekim 2019 - 13:53

Kadıköy'deki Rum, Ermeni, Yahudi ve kısmen Levanten yerleşiminin mekanlar üzerindeki izlerini süren Hatırla / Call to Mind çalışması kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Kadıköy Kent Turları’ yakında başlıyor.

buca escort

Kent hakkı, çevre hakkı, kültürel ve sanatsal haklar alanında çalışmalar yürütmek amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan KADOS (Kadıköyü Bilim Kültür Sanat Dostları Derneği) tarafından yürütülen proje, “Hatırla: Kadıköy’de kültürel çeşitlilik” çalışması adını taşıyor. Bu kapsamda yapılacak olan Hatırla/Call to Mind – Kadıköy Kent Turu’nda, Kadıköy’deki kilise, sinagog, mezarlık, okul, dernek gibi azınlıklar için önem taşıyan belli başlı mekanlar ziyaret edilecek. Katılımın ücretsiz olacağı, bir tam gün sürecek olan turlara başvuru için son tarih 21 Ekim.

Öte yandan Hatırla / Call to mind - Kadıköy Kent Rotası'nda yer alan noktaların bir kısmının işlendiği online harita, web sitesine yüklendi. İncelemek için: hatirla-kadikoy.org/etkinlikler/harita-rehber/

hatirla-kadikoy.org


ARŞİV