Hayat için MARATON

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) “Yol Arkadaşım Olur musun” sloganıyla İstanbul Maratonu’na katılıyor. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz ve onlarca kişi de ALİKEV yararına koşuda!

03 Kasım 2016 - 16:47

38. Vodafon İstanbul Maratonu, 13 Kasım 2016 Pazar günü düzenleniyor. 09.00’da başlayacak olan koşu; 42 kilometrelik maratonun yanı sıra 15 kilometre, 10 kilometre ve Kahramanlar Koşusu parkurlarından oluşuyor. Vodafone İstanbul Maratonu’nun, her yıl Halk Koşusu adı ile koşulan kısmı bu yıl, “15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz” sloganı ile “Kahramanlar Koşusu” adı altında koşulacak.
2008 yılından bugüne İstanbul ve Antalya maratonlarında “Yol Arkadaşım Olur musun” sloganıyla yaptığı yardımseverlik koşuları sayesinde Türkiye’nin 81 ilinde bulunan bin 547 ihtiyaç sahibine akülü tekerlekli sandalyenin ulaştırılmasını sağlayan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği(TOFD) de maratona katılacak.
Akülü tekerlekli sandalye ulaştırılarak, bin 547 engelli vatandaşın hareket etme imkânı kazanmasını sağlayan dernek, her yıl çeşitli kazalarda ortalama 2bin 500 kişinin omurilik felçlisi olup, akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan binlerce engellinin olduğuna dikkat çekiyor.

EMEL ANNE DE KOŞUDA
Gezi protestoları sırasında yaşamını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da oğlunun adına kurduğu vakıfta, daha fazla öğrenciye burs vermek için başlattığı kampanya çerçevesinde İstanbul Maratonu’na katılacak.
Gezi protestolarında darp edilerek 19 yaşında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı bu yıl 52 öğrenciye burs veriyor. Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz’ın, sosyal medya hesabından annesinin maratona hazırlanırken koştuğu bir fotoğrafı paylaşarak yazdıkları, paylaşım rekorları kırdı. On binlerce kişi tarafından paylaşılan fotoğraf, sosyal medyada günün konusu oldu. Emel Korkmaz maratona henüz 2 hafta olmasına rağmen şimdiden 2016’da en çok bağış toplayan koşucular listesinde 1. sıraya yükseldi. Rekor paylaşım ve destek sayesinde 1 gün içerisinde 11 öğrencinin 1 yıllık burs bedeli bağış olarak toplandı. Anne Emel Korkmaz ve abi Gürkan Korkmaz ile beraber 100’ün üzerinde gönüllü de ALİKEV Burslarına destek olmak için 38. Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşacak.

ALİKEV İÇİN KOŞACAKLAR
Kadıköy Belediyesi çalışanları da Ali İsmail Korkmaz Vakfı yararına koşuda olacak. Kadıköy Belediyesi’nin sportmen personeli Bülent Çakırer, Sinan Cem Gürsoy ve Kadim Fırat ve Onur Ceylan ALİKEV tişörtleriyle İstanbul Maratonu’nda koşacak.

ORGAN BAĞIŞI İÇİN YARIŞ
Medicana Sağlık Grubu Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl Medicana Çamlıca Hastanesi önderliğinde “Hayat Kurtarmak için Yarıştayız” etkinliğinin ikincisini gerçekleştirecek. Koşuya katılanlar, 6 Kasım 2016 Pazar günü saat 10.00’da Caddebostan Migros önündeki ışıklardan başlayacak koşu parkurunda 5 kilometre koşarken, etkinlikle organ bağışının önemine de dikkat çekilmiş olacak.
 

ARŞİV