Haydarpaşa'da pilav günü vardı

Sadece İstanbul’un değil tüm Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Haydarpaşa Lisesi’nde geçtiğimiz hafta sonu Pilav Günü coşkusu vardı.

31 Mayıs 2012 - 13:55

Her yıl geleneksel olarak yapılan Haydarpaşa Lisesi Pilav Günü, bu yıl 27 Mayıs Pazar günü yapıldı. Eski ve yeni mezunlar ile öğrencilerin buluştuğu pilav gününde bu yıl da renkli görüntüler vardı.

Tören, Haydarpaşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı ve Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Ardından törene katılanlar hep birlikte 10. yıl marşını okudular. Sonrasında ise Haydarpaşa Lisesi Marşı okundu. Okul Müdürü Osman Nuri Ekiz’in konuşması, Vakıf Başkanı Ali Eser ve Haydarpaşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Selami Öztürk konuşmalarını yaptı. Başkan Öztürk konuşmasında, şunları söyledi:

“Derneğin amacı; bizleri biraraya getirmek.  Haydarpaşa Lisesi eskiden de büyüktü şimdi de büyük. Eksiği olur, gediği olur ama tamamlanır. Sayın Okul Müdürümüzün eğitimdedki çabasını iyi değerlendiriyoruz. Bizim en büyük değerimiz unutulan ve unutturulmak istenen biçok değere sahip çıkışımızdır, Haydarpaşalılar olarak dik duruşumuzdur. Biz Haydarpaşa’nın eski binasına girdiğimizde bir büyük kapı ile karşılaştık, büyük büyük merdivenler gördük, yüksek tavanlar gördük ve hep büyük düşündük. Haydaşpaşa Lisesi mezunları nerede olursa olsunlar hep büyük düşünüyorlar ve  büyük işler yapıyorlar.”

Konuşmaların adından Haydarpaşalı öğrenciler tarafından halkoyunları gösterisi ve dans gösterileri sergilendi. Okul kütüğüne başarılı öğrenciler tarafından nişan çakıldı. Daha sonra 40. yılını dolduran geçmiş dönem öğrencilerine 40. yıl beratları, Başkan Selami Öztürk tarafından verildi.  Katılımın yoğun olduğu etkinlik, lise öğrencilerinin müzikleri, şarkıları eşliğinde geleneksel pilav ve tatlı dağıtımı ile son buldu.

M. Murat AYDIN


ARŞİV