Hayvan dostlarımızla bahara merhaba!

Her yıl geleneksel olarak Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde yapılan “Bahara Merhaba Şenliği” liseli ve üniversiteli gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi

14 Mayıs 2015 - 16:50
Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’ndeki Bahar Şenliği 10 Mayıs Pazar günü yapıldı. Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya, Kadıköy Belediyesi Barınak ve Hayvan Hakları Proje Koordinatörü Elif Narin, Kadıköy Hayvan Dostları Platformu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu yılki şenliğin proje ortakları Doğuş Üniversitesi, Ulus Musevi Lisesi, Uluslararası Lions Dernekleri 118_Y Yönetim Çevresi Federasyonu idi.

Bir yıldır sosyal sorumluluk projesini birlikte yürüten Doğuş Üniversitesi öğrencileri hem etkinliğin sunumunu yaptı hem de canlı müzik performansı sundu. Ayrıca Doğuş üniversitesi ve Ulus Musevi Lisesi öğrencileri hazırlamış oldukları ikramları konuklara ikram etti.
Kadıköy Belediyesi  Barınak ve Hayvan Hakları Proje Koordinatörü Elif Narin’in açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Bşk.Yrd. Doç. Dr. Sn. Süreyya Elif Aksoy, hayvan koruma bilincinin artması için yerel yönetim ve üniversitelerin işbirliğinin faydalarından ve geniş bir persfektiften hayvan hakları ve özgürlüklerinden bahsetti.
Üç ay önce bakımevi yararına yazdığı hikaye kitabı ile büyük  katkı sağlayan Pelin Atan ve Yıldız Aydın da gelen misafirler için kitaplarını imzaladılar. Pelin Atan yaptığı konuşmada hayatındaki ilk hayvan sevgisini, ilk köpeğinin sahiplenme sürecini ve bakımevi köpeklerine yaralı olması için kitabı nasıl projelendirdiğini anlattı, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Doğuş Üniversitesi okutmanı Nilay Nurik, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ofisi Program Asistanı Özge Şeker, Doğuş Üniversitesi Hayvan Severler Kulübü öğrencileri ile Ulus Musevi Lisesi öğretmenleri Rivka Bahar ve Mevce Şen ve öğrencilerine bir yıldır sürdürdükleri özverili çalışma ve etkinlik sırasındaki desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verildi.
Etkinliğin ana sponsoru Benefit firmasının, bakımevine bağışladığı kuru mamalar ise bakımevi sakini hayvanları çok mutlu etti.
 

ARŞİV