Hayvanlar günü için çifte mutluluk!

Kadıköy Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel iki etkinlik düzenliyor. Moda Parkı’nda yapılacak konserin ardından Ziverbey’in kedisi Tombili’yi ölümsüzleştirecek heykelin açılışı yapılacak

29 Eylül 2016 - 15:09
Kadıköy Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için hayvanseverlere çifte mutluluk yaşatıyor. Moda Parkı’nda 2 Ekim Salı günü saat 13.00’te başlayacak etkinlikte sanatçı Nicole Rona ve Barlas, hayvanlar için konser verecek. Şarkıların hayvanlar için dile geleceği konserin yanı sıra bir de kermes düzenlenecek. Kadıköy Belediyesi’nin, “Satın Alma Sahiplen” projesi kapsamında gerçekleşecek kermeste sokak hayvanlarına dikkat çekilip, toplanılan tüm para sokak hayvanları yararına kullanılacak.

TOMBİLİ’NİN HEYKELİ AÇILIYOR
Kadıköy Belediyesi’nin teklifi üzerine ‘delikanlı’ kedi Tombili’nin heykelini yapan heykeltıraş Seval Şahin, eserini tamamladı. Tombili’nin heykeli ise Ziverbey’in kaldırımlarında unutulmaz pozunu verdiği yere dikiliyor. Tombili’yi ölümsüzleştirecek heykelin resmi açılışı ise 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Ziverbey’de yapılacak.
Tombili’nin heykelini yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Seval Şahin, gazetemize şunları söylemişti: “Her kedinin kendi kişiliği olduğuna inanıyorum. Ben de bir kedi annesiyim. Kedim ile Tombili arasında bağ kurdum. Eserimi gönüllü olarak sokak hayvanlarına karşı duyarlılığı arttırmak adına yapıyorum. Heykelde Tombili’nin her detayını yansıtmaya çalıştım. Umarımı eserimi Kadıköylülere beğendirebilirim.”
KEDİ CUMHURİYETİ KADIKÖY
İstanbul’un sokak kedileri Norveç’in en çok satan gazetesi VG’ye haber oldu. VG’nin Ortadoğu muhabiri Nilas Johnsen’in yaptığı haberde Kadıköy’ün kedileri ve hayvansever Kadıköylüler de unutulmadı. Johnsen, Kadıköy’ün kedi sevgisiyle ilgili VG gazetesine şu satırları kaleme aldı: “Türkiye’nin metropolü sokaktaki kedi ve köpeklerini çok seviyor. Sokak kedileri İstanbul’un her köşesinde var. Özellikle Cihangir ve Kadıköy bölgelerinde çok fazlalar ve çok seviliyorlar. Buralar adeta birer ‘kedi cumhuriyeti…’ Sokak kedilerini beslemek İstanbul’da insanların ortak sorumluluğu haline gelmiş. Herkes bundan mutluluk duyuyor. Birçok ülkede ev kedilerine yapılan muamele burada sokak kedilerine yapılıyor. Buradaki kediler de kendilerini şehrin sahibi sanmaya başlamış.”

ARŞİV