Hedef, 20 KM Bisiklet Yolu

Kadıköy’e modern bisiklet yolları yapılması çalışmaları devam ediyor. Belediye, ilçedeki bisiklet yollarının toplam uzunluğunu 20 kilometreye çıkarma hedefinde

18 Mayıs 2017 - 09:56

Uzun vadede bisikleti bir ulaşım aracı haline getirmeyi amaçlayan Kadıköy Belediyesi, ilçedeki bisiklet yollarını 19-20 kilometreye çıkarmak için çalışmalar yapıyor. İlçede bisikletli ulaşımın yaygın hale getirmek için alt yapı çalışmaları da sürüyor.

BİSİKLET MASTER PLANI

Kadıköy Belediyesi ilçede modern bisiklet yollarının yapılması için bisikletli ulaşım ağı master planını hazırladı. Master plan kapsamında toplamda 19-20 km. bisiklet yolunun ilçe genelinde uygulanmasının tamamlanması planlanıyor.

İnönü Caddesi üzerinde, Bağdat Caddesi ile E-5’i birbirine bağlayan yeni bir hat üzerine yapılan çalışmalarla mevcut bisiklet yolları iyileştirildi. İnönü Caddesi üzerinde yeniden düzenleme ve bisikletli ulaşıma uygun hale getirme çalışmasıyla 1860 metrelik bisiklet yolu yapıldı.

Kadıköy Kozyatağı Metro İstasyonu- İnönü Caddesi- Kadıköy Sahil Bağlantı Projesi kapsamında bisiklet yolu projelerinin ilk etaplarını oluşturan bu hat, 4,5 kilometrelik bir mesafeyi güvenli bir bisikletli ulaşım hattı üzerinde kat etmeyi sağlamayı amaçlıyor.

Bu yıl bisiklet yolu üzerinde bisiklet kiralama sistemi de uygulamaya konacak.

Kadıköy Belediyesi bisiklet konusunda yapacağı çalışmalarda vatandaşları bilgilendirmeye, karar alma aşamalarında vatandaşlarla birlikte hareket etmeye özen gösterdi. Bu amaçla bisikletli ulaşım konusunda çalıştaylar da düzenledi.

BİSİKLETLER ÖNCELİKLE ÇOCUKLARA

Sağlık Bakanlığı’nın “Her 1 metre bisiklet yolu için 1 bisiklet” kampanyasından 1860 adet bisiklet hibesi için gerekli kriterler sağlandı, protokol aşaması sonrası 1860 bisikletten, kamu yararı ve kullanım alanları değerlendirilerek 600 adedinin Kadıköy Belediyesi’ne aktarılması tamamlandı.  Alınan bisikletlerin bir kısmı, engelli çocuklar ve maddi açıdan dezavantajlı çocuklar başta olmak üzere hedef kitlelere, düzenlenen eğitimler sonrasında dağıtılıp, kalan bisikletlerin ise kurum içi pilot uygulamalar ile başlayarak, çalışma, eğitim ve organizasyonlarda kullanılmak üzere zabıta, temizlik, güvenlik vb. işlevler başta olmak üzere belediye personelinin kullanımına açılması planlanıyor.


ARŞİV