Hem okumak hem sosyalleşmek için…

Yeldeğirmeni Sosyal Hizmet Merkezi, her yaştan Kadıköylüyü kitapların dilinden konuşmak için Okuma Atölyesi’ne davet ediyor

29 Mart 2018 - 11:07

Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sosyal Hizmet Merkezi, 2017 yılının Kasım ayından itibaren her ayın son Perşembe günü, 16.00 ile 18.00 arasında gerçekleşen Okuma Atölyesi’nde kitaplar üzerinden konuşmaya, tartışmaya ve paylaşmaya çağırıyor.

Yeldeğirmeni Sosyal Hizmet Merkezi’nde Sosyolog olarak görev yapan Duygu Kahraman, Okuma Atölyesi’nde roman, hikâye ve öykü olmak üzere her tür kitabın okunduğunu, bu kitapların gündelik hayatla bağlarının kurulmaya çalışıldığını söyledi. Duygu Kahraman, “20 kişiden oluşan atölyede genel olarak orta yaş kişiler var. Gençlerin de katılmasını istiyoruz. Devamlılığı olan bu atölye, uzun yıllar sürecek.” dedi.

“KİTAPLIKLAR OLUŞUYOR”

Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde dört yıldır ücretsiz Fransızca dersi veren ayrıca Okuma Atölyesi’nin de başkanlığını yürüten Suzan Atlı Berkman, atölyenin kapılarının herkese açık olduğunu söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti; “Aslan Eyi’nin moderatör olduğu atölyede, inanılmaz kitaplar okuyoruz. Şu an Ahmet Hamdi Tanpınar’ın beş şehir kitabını okuyoruz. Daha önce George Orwell’ın 1984’ü ile Tolstoy’un İvan İlyiç’in Ölümü okuduğumuz kitaplar arasında. Önümüzdeki ay ise; Patrick Süskind’in Koku kitabını okuyacağız. Herkesin evinde bir kitaplık kuruluyor.”

 “Bu atölye beş yıl önce birkaç kişiyle Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde başladı” diyen Berkman, “Şimdi de Yeldeğirmeni Sosyal Hizmet Merkezi’nde kitaplarımızı okumaya ve yeni dünyalar tanımaya devam ediyoruz.  Çok keyifli bir ortam var. Hem sosyalleşiyoruz hem de psikolojik olarak kendimizi iyi hissediyoruz Ayrıca grup olarak kültür gezileri de yapıyoruz. İstanbul Modern’i ve Balat’ı gezdik. Birlikte tiyatroya da gidiyoruz” diye konuştu.

“FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNUYORUZ”

Okuma Atölyesi’nin katılımcılarından Ayşe Kavas, bir atölye arayışında olduğunu ve ablasının yönlendirmesi ile Okuma Atölyesi’ne başladığını dile getiriyor: “3 aydır geliyorum. Kitap okumayı çok seviyorum. Okuduğumuz kitaplar üzerinden fikir alış verişinde bulunuyoruz. Çok faydalı oluyor. Buradaki arkadaşlarımla birlikte olduğum için mutluyum”

“ZAMANI DEĞERLENDİRİYORUZ”

İnci Sönmezoğlu ise; “Düzenli olarak okuyoruz ve okuduklarımızı paylaşıyoruz. Zamanı değerlendiriyoruz.  Motivasyonumuz artırıyor. Birlikte kültür ve sanat etkinliklerine de gidiyoruz. Bu ortamın bir parçası olduğum kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

“ZİHİN AÇIYOR VE GELİŞTİRİYOR”

Kitap okumayı çok sevdiğini ve özellikle emekli olduktan sonra bu tür etkinliklerin kendisini iyi hissettirdiğini söyleyen Cavidan İçinak da “Okuduklarımı başkalarıyla paylaşmak ve tartışmak için katıldım. Kitap okumak zihnimi açıyor ve geliştiriyor. Ayrıca birlikte gezilere ve tiyatro gösterimlerine de gidiyoruz. Arkadaş çevrem genişledi.” diye konuştu.


ARŞİV