"Her zaman yanlarında olacağız"

Kadıköy Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Göztepe Alzheimer Merkezi bahçesinde bir etkinlik düzenledi.

21 Eylül 2024 - 10:42

Kadıköy Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü vesilesiyle Göztepe Alzheimer Merkezi bahçesinde etkinlik düzenledi. Şarkıların ve türkülerin söylendiği, şiirlerin okunduğu, dansların edildiği ve ikramların yer aldığı etkinliğin misafirleri, Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi ile 19 Mayıs Alzheimer Merkezi'nden hizmet alan hasta ve hasta yakınlarıydı. Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Rasim Emre Fırıncı’nın da katıldığı etkinlikte, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Özen Aslan, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü birim müdürleri ve çalışanları ile Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şube Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çınar da yer aldı.

“BU HİZMET ÖRNEK OLSUN”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Rasim Emre Fırıncı, Kadıköy Belediyesi Alzheimer merkezlerinin kurulduğu andan şu ana kadar 820 hasta ile 5 bin 450 hasta yakınına hizmet verdiğini söyledi, “İki merkezimizde şu an 70 Alzheimer hastası hizmet alıyor. Hastaların zihinsel ve psiko-motor etkinliklerle kendi yaşıtlarıyla keyifli zaman geçirmelerini sağlıyoruz. Hasta ve hasta yakınlarına her zaman destek vereceğiz ve onların yanında olacağız. Bu hizmet diğer kurumlara da örnek olur.” ifadelerini kullandı.

“HASTALIĞIN EVLERİNDE YANLARINDAYIZ”

Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şube Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çınar da güne dair yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “21 Eylül Alzheimer hastalığına dikkat çekilen bir gün olarak bilinir. Kadıköy Belediyesi, hastalığın başlangıcının geciktirilmesi, hastalık başladığında sürecin yavaşlatılması amacıyla Alzheimer merkezleri ve sosyal yaşam evlerini açtı. Biz de dernek olarak Belediye ile hastalık hakkında bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz. Alzheimer’ın tüm evlerinde yanlarındayız.”

“BABAMIN GÜLÜMSEMESİ PAHA BİÇİLMEZ”

Etkinlikte hizmet alan hastalar ile hasta yakınları da duygu ve düşüncelerini paylaştı. Kadıköy Belediyesi Göztepe Alzheimer Merkezi’nden babasının hizmet aldığını dile getiren Doğa Hergenç, “Babam bir buçuk senedir merkeze geliyor. Çalışanların sevecenliği ve profesyonelliği bizim için çok değerli. Aile gibi olduk. Babamı her almaya geldiğimde yüzündeki gülümseme paha biçilmez. Merkezleri kuran ve bu ekibi bir araya getiren Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sağolun. İyi ki varsınız. ”

“TÜM İLÇELERDE MERKEZLER OLMALI”

19 Mayıs Alzheimer Merkezi’nde annesinin hizmet aldığını söyleyen İnanç Baylan da “Merkezdeki tüm çalışanlar tarafından çok iyi karşılandık. İstanbul’un bütün ilçelerinde olması gereken bir belediye hizmeti olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 


ARŞİV