Hindistan modası Moda'da

Patina’da kıyafetler Hindistan’daki üreticiden geliyor. Tüm ürünler, kanserojen maddeler içermeyen doğal boyalarla renklendiriliyor

10 Eylül 2015 - 15:21

Aysel KILIÇ
Patina’da kıyafetler Hindistan’daki üreticiden geliyor. Tüm ürünler, Patina, Moda’da bir kadın giyim mağazası. Gülhis Aydın Akyunus, burayı 1994’te açmış. Asıl mesleği mimarlık olan Akyunus, işinden arta kalan zamanı yurt dışına geziler yaparak geçirmiş. Bu gezilerin bir durağı da Hindistan olmuş. Hindistan’da kurduğu güzel dostluklar ona iş hayatında yeni bir kapı aralamış. Akyunus, “Hint Kumaşı” ile tanışmış. İpek kumaştan dikilmiş rengârenk kıyafetleri hem kendisi giymiş, hem de İstanbul’daki eşe dosta getirmiş. 

“POZİTİF ENERJİ VERİYOR”
Akyunus, işin içinden çıkamamış: “Her dönüşümde bavulların sayısı giderek artıyordu. Ama böyle gitmezdi. Bir çözüm bulmalıydım. Bana siparişler veren dostlarımı elbisesiz de bırakmak istemiyordum. Düşündüm, dostlarıma danıştım, bu işin ticaretine girdim.”
Mimar Akyunus, 20 yılı aşkın zamandır Hindistan’a gidip geliyor. “Oraya her gidişimde, renkli kıyafetler içindeki kadınlara bakmaktan gözümü alamazdım. Renkli kıyafetler insana pozitif bir enerji veriyor. Ben de bu enerjiyi taşımak istedim” diyor.
Patina’da; Hint kumaşı elbiselerin yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinden ithal edilen moda kıyafetler de var. Tüm ürünler doğal malzemelerle imal edilerek kanserojen maddeler içermeyen doğal boyalarla renklendiriliyor. Patina’nın duvarında, “Kanserojen madde içermez” yazılı bir belge de var.

“MAHALLENİN BUTİĞİYİZ”
Müzeyyen Bayramoğlu, Gülhis Akyunus’un hem yakın arkadaşı hem de iş ortağı. Çalışma arkadaşları Sirvan Durmaz tatilde olduğu için bugünlerde iki kadın dönüşümlü olarak mağazada müşterileri ağırlıyor. Müzeyyen, “Aslında mahallenin butiğiyiz” diyor ve ekliyor: “Mahalle kültürünü her yerde bulamazsınız. Ancak Moda’da bu kültür hala yaşıyor. Alışveriş şart değil, mağazamıza çayımızı kahvemizi içmeye gelen komşularımız var. Dostluklar burada çok değerli.

“BÜYÜK BEDEN DE VAR”
Patina’da büyük beden bulmak mümkün. Müzeyyen Bayramoğlu, “Özellikle büyük beden bulamayan kadınları düşündük. Büyük beden olmak, şık ve modern giyinmeye engel olmamalı. Büyük beden giyen kadınlar burada kendine yakışan elbiseleri rahatlıkla bulabilir” diyor.
Adres: Moda Caddesi, Atifet Sokak, 22/A Kadıköy / 0 216 330 87 62

ARŞİV