İBB Büyükada'da plaj açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Beltur, Büyükada’da plaj açtı. Bostancı ve Kartal’dan kalkan tekneler, yolcularını doğrudan plaja götürüyor, akşam saatlerinde de geri getiriyor

11 Ağustos 2022 - 15:27

İBB iştiraki Beltur Büyükada’da oldukça uygun fiyatlarla girilebilen 500 kişilik plajı açtı. Beltur, önümüzdeki yıl yine Büyükada’da kendisine ait plajı olan 56 oralı oteli de hizmete sokmaya hazırlanıyor.

HERŞEY DAHİL 120 TL

Beltur, Büyükada’da atıl durumdaki işletmeyi kiralayarak halkın kullanımına açtı. Yaz sonuna kadar 09.00-19.00 saatleri arasında İstanbullulara yüksek kalitede hizmet verecek plajın ücreti de uygun. Hafta içi kişi başı 95 TL, hafta sonu da 120 TL olan plaj 0-7 yaşındaki çocuklar tarafından ücretsiz,7-12 yaşındaki çocuklar için de yüzde 50 indirimle kullanılabiliyor. Ücrete ulaşım, şezlong ve şemsiye dahil. 

BOSTANCI VE KARTAL’DAN GİDİLİYOR

Bostancı ve Kartal’dan doğrudan plaja ulaşmak mümkün. Bostancı Mavi Marmara İskele’den hafta içi ve hafta sonu 10.00’da olan seferin dönüş saati 17.30. Kartal Prens Tur İskelesi’nden Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sabah 09.30’da yapılar seferlerin dönüş saati 17.00

Yine plajda bulunan Beltur, standart fiyatlarıyla 23.00’e kadar plaja gelenlere hizmet verecek. Adalar’da yaşayan ve Adakart sahibi olanlar yüzde 20 indirimle aynı hizmetlerden faydalanabiliyor. 

OTEL DE YOLDA

Sadece plaj ve kafeyle yetinmediklerini İstanbul’a kalıcı bir eser bırakmak için çalıştıklarını söyleyen Beltur Genel Müdürü Cenk Akın, “5 dönümlük mesire alanımız ile adaya yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Ayrıca bin 200 metrekarede kurulu Beltur Kafe’de İstanbul’un büyüleyici manzarası ile buluşturuyoruz. 2023’te ise 56 odalı Beltur Büyükada Oteli hizmete girecek. Otelimizin içerisinde Beltur Restoran her sezon değişen eşsiz lezzetleri ile yer alacak. Otelimiz Beltur Plaj’ın dışında kendine ait plajı, iskelesi dışında havuzu ile de İstanbullulara hizmet verirken şehirden uzaklaşmadan tatil yapmaya imkan sunacak”dedi.

BAKANLIKTAN KİRALANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olan mekan daha önce Kartal Belediyesi tarafından işletiliyordu. Beltur alanı bakanlıktan 20 yıllığını kiraladı. Bakımsızlıktan çürümek üzere olan iskele yenilendi. 350 kişinin aynı anda denize girebileceği, şezlonga uzanıp güneşlenebileceği platform oluşturuldu. Kafe de Beltur kalitesinde yenilenerek hizmet vermeye başladı. 

 

 


ARŞİV