İki Kedi Cafe

İsmiyle ve görüntüsüyle, yoldan geçeni içeri çeken mekânlardan İki Kedi Cafe.

13 Kasım 2014 - 14:33
Kuru fasulyenizi yedikten sonra canınız çay eşliğinde tatlı yemek isterse İki Kedi Cafe güzel bir seçenek olabilir. Oyun Atölyesi’nin bulunduğu sokakta olan kafe, henüz altı ay önce açılmış. Sahibi Behire Ufuk Güven, 18 yıl antikacı olarak işlettikten sonra mekânı, daha “sosyal” bir iş olması nedeniyle kafeye çevirmiş. Kafenin mimari tasarımı da aslen grafiker olan Güven’e ait.

İçeri girince gözlerimiz kedileri arıyor ancak nafile! İsimdeki o iki kedi kafede yok. Bu durumu Behire Hanım, “Yiyecek içecek işi yaptığımız için içeride kedi personeli bulunduramıyoruz maalesef” diyerek açıklıyor. Ama Moda’nın sokak kedileri her daim kafenin önünde.

Pasta şefi Melih Bey’in elinden çıkan ürünler çok lezzetli. Özellikle “ekler pasta” şimdiden efsane olmuş. Biz “balkabaklı cheesecake”i denemeyi tercih ediyoruz. Tatlıların yanı sıra tuzlu kişler pasta, kahvaltı ve tost çeşitlerinin de olduğu kafede gençlerin tercihi ise “avokado soslu sebzeli tost”. Demli çayı, Türk kahvesi ve İtalyan kahveleriyle de keyif veren bir mekân İki Kedi Kafe.
Cheescake ve ekler pastaların 10 TL, ev yapımı reçellerle zenginleştirilmiş kahvaltının 16 TL, yanında salatasıyla servis edilen avokado soslu sebzeli tostun 10 TL’den satıldığı kafede çay 2,5, Türk kahvesi ise 5 TL. 
Adres: Doktor Esat Işık Caddesi, 9/B Kadıköy Tel: 0216 347 04 56 / 0536 516 35 36

ARŞİV