İki yaka arasında keyifli anlar yaşandı

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın önemli adreslerinden Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan şehir hatları vapuru, Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyelerini de misafir etti. Vapur yolculuğunda şarkılar söylendi, sohbetler edildi

26 Eylül 2024 - 09:48

Sürdürülebilir ve çevreci ulaşım tedbirlerini geliştirmeyi teşvik amacıyla her yıl 16-22 Eylül arasındaki Avrupa Hareketlilik Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de bu yılki teması ‘paylaşımlı kamusal alan’ olan hafta vesilesiyle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 

SABAH SPORU VE YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Etkinlik adreslerinden biri de 20 Eylül Cuma günü 10.15 ile 12.15 saatleri arasında Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan şehir hatları vapuruydu. Kadıköy-Beşiktaş seferinin konukları arasında Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyeleri de vardı. Vapur saatinden önce Kadıköy-Beşiktaş vapur iskelesinin önünde bir araya gelen sosyal yaşam evi üyeleri, Kadıköy Belediyesi spor eğitmenlerinden Berkay Özütok eşliğinde sabah sporu ve yürüyüş yaptı. Sporun ve yürüyüşün ardından vapur seferi başladı. Şarkıların söylendiği seferde ulaşım aracı olarak vapurun önemine vurgu yapılan sohbetler gerçekleşti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürü Melda Horoz, etkinlikte şunları söyledi: “İstanbul için ulaşım aracı olarak  en kıymetli olan vapurdayız. Vapurlar en güzel kamusal mekanlardan. Kentlilerimizle bir arada olmaktan mutluyuz.” Horoz’un ardından söz alan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ulaştırma Sektörü Sorumlusu Akif Türker de “İstanbul’u boğaz, boğazı da vapurlar güzelleştiriyor. Birbirimize bağlıyor, ortak alan yaratıyor. Bu ortak alanda hepimize saygılı, alan bırakan ve yaratan kent hayatı sürdürmek önemli. Bu haftanın ana düşüncesi” dedi. 

Etkinliğin misafirlerden oyuncu Mert Fırat da Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyeleri ile sohbet etti, etkinliğe dair şunları söyledi: “İki yaka arasında gidip geliyorum. Mekik dokuyorum. İki yaka arasında ulaşımı vapurla yapmayı seviyorum. Farklı insanları tanıyabiliyorsunuz. Vapurlar artık bisiklete de imkan tanıyor. Ulaşım aracı olarak bisiklet de önemli.” Fırat, konuşmasında denizlerdeki canlılarının korunması gerektiğinin de altını çizdi. 

“ETKİNLİKLER BİZE HAREKET KATIYOR”

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyesi Kamuran Bozdemir de şunları söyledi: “Çok güzel bir etkinlik. Yaş almış kişilerin de yer alması çok iyi düşünülmüş. Bu beni mutlu etti. Güne sabah sporu ve yürüyüş ile başladık. Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri bizi canlı tutan, toplumun içinde var eden yerler. Bu tür etkinliklerle de bizleri hareketli tutuyor. Korona virüs zamanında da bizlerin hep yanında oldular, bizleri aradılar ve sordular. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”

 

 


ARŞİV