İklim krizine atıklardan heykel ile dikkat çekecekler!

İDEA Çocuk, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla ağustos ayının sonuna kadar Atıklardan ve Kilden Sanata atölyesi düzenliyor

12 Ağustos 2022 - 09:36

Kadıköy Belediyesi, oyna, eğlen, öğren, yarat, yansıt fikriyle ortaya çıkan, çocukların fiziksel ve fikirsel becerilerini geliştirmeye odaklanan atölyelerin bir arada kurgulandığı İDEA Çocuk'un açılışını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptı. Çocuklar için eğlendiren ve öğreten atölyelerin önemli adreslerinden biri olan İDEA Çocuk, yaz dönemi için Ritimden Müziğe, Hareketten Dansa, Atıklardan ve Kilden Sanata, Yaratıcı Dramadan Gösteriye, Fotoğraftan Hikayeye ve Kısa Film atölyesi düzenliyor.

İKLİM KRİZİNE DİKKAT ÇEKİYORLAR

Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek olan, çarşamba günleri 10.00 ile 12.00 saatleri arasında İDEA Çocuk'ta gerçekleşen, 11 ile 16 yaş grubundaki çocukların katılabildiği Atıklardan ve Kilden Sanata atölyesinde atıklardan “Kız Çocuğu ve Dünya” heykeli yapılacak. Heykeltraş İskender Giray tarafından yürütülen, genç iklim aktivistlerinin de yer aldığı atölye, iklim krizine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

10 Ağustos Çarşamba günü misafir olduğumuz atölyede, heykeli ağustos ayının  sonuna yetiştirebilmek için hummalı bir çalışma yürüyor. Atölye alanının içinde küçük yaş grubundaki çocuklar, dünyadaki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla atıklardan dünya yaparken, dışarıda ise heykelin sergilenmek için konulacağı demir konstrüksiyon hazırlanıyor. 

“KIZ ÇOCUĞU VE DÜNYA HEYKELİ”

“Atölyeye iki hafta önce başladık. Atıklardan iklim krizi ile ilgili bir çalışma yapıyoruz.” diyen İskender Giray, “Gençler ve çocuklar ile atölye yapmayı çok seviyorum. Pırıl pırıl gençler ve çocuklar geldi. İklim krizine dikkat çekmek için su ile süt kabından, yumurta kutusundan… kısacası atıklardan ‘Kız Çocuğu ve Dünya’ heykeli yapacağız. Heykeli Kadıköy'ün farklı noktalarında sergilemek istiyoruz. Bu heykel iklim krizini yansıtacak.” dedi.

İklim aktivisti Ece Bahar Sekban, “İklim İçin Türkiye ekibindeyim. İDEA Çocuk'taki atölyede de iklim krizine dikkat çekmek istiyoruz. Bunun için atıklardan heykel yapacağız. İklim krizine dikkat çekmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“ORTAK AMAÇ İÇİN BİRLİKTEYİZ”

Atölyeye katılan Ferisu Türkyılmaz, bu tür atölyeleri sevdiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Atölyede bugün ilk günüm. Hemen dahil oldum. Buranın bir amacı var. Hepimiz iklim krizine dikkat çekmek için bir aradayız. Amacı olan bir ekibin parçası olmaktan mutlu oldum.”

Eren Güleç de şunları söyledi: “Atölyeye iki haftadır geliyorum. Arkadaşlarımla atıklardan çöplerle kaplı bir dünya yaptık. Dünyadaki kirliliğe dikkat çekmek istedik. Kimse denize, sokağa çöp atmasın.”


 


ARŞİV