İlkbahar yemekleri sayısı

Kadıköylü Yemek ve Kültür Dergisi Yayınları’nın üç aylık dergisi ‘YemekveKültür’ün ilkbahar sayısı çıktı

14 Nisan 2021 - 10:51

160 sayfalık derginin, ‘Tadımlık’ başlıklı sunuş yazısında, “Yeni yaşam biçimiyle birlikte mutfakta yaşanan sınır ihlâllerinin sanattaki tezahürlerinden eski aşçıların hal-i pür melâline, 19. yüzyıl Fransa’sında gastronomi dünyasının yaşadığı değişimden 16. yüzyıl İstanbul’undaki besin maddelerine, blanc-manger’in tatlıya dönüşüm hikâyesinden unutulmuş halk yemeklerinden yedi tarife, Fellini’nin sinema ile sofrayı buluşturduğu lezzetlerden, Ankara’daki Şükran Lokantası’na, “yaşanmış” dizelerden taflan tadına yine yemek kültürüyle ilgili birçok konuyu bir araya getirdik bu sayıda da.” deniliyor.

Yeni sayıda; sıklıkla hijyeni tartıştığımız pandemi günlerinde,  İstanbul Şekerciler Cemiyeti’nin 1945 yılında düzenlediği Belediye Zabıta Talimatnamesi’ni ele alan inceleme; Sophia Germanidou’nun ‘Acı ve zehirli ama yine de değerli olan bir Pontus meyvesi: Taflan’ ve Alp Türkmenoğlu’nun ‘Osmanlı’da kuru sarhoşluk’ başlıklı çalışması gibi ilgi çekici yazılar yer alıyor. 


ARŞİV