İnovasyon ve Arayüz Kampı

İDEA Kadıköy ve Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) Userspots’un organize ettiği inovasyon ve arayüz kampına ev sahipliği yapıyor

31 Temmuz 2018 - 12:44

Araştırma odaklı bir tasarım şirketi olan Userspots’un organize ettiği IOX inovasyon kampının ilk etabı 16-20 Temmuz tarihleri arasında İDEA Kadıköy’de gerçekleşti. 16 katılımcının 8 eğitmenle buluştuğu ve 4 hafta boyunca süren kampın ilk etabında, trendler, tasarım odaklı düşünme ve servisler hakkında sunumlar yapıldı, teorik eğitim verildi.

Katılımcıların bu kampta 100’e yakın inovasyon örneğiyle karşılaştığına değinen eğitimci Caner Aras, “Katılımcıların kampta öğrendiklerini ürüne çevirebilmeleri için workshoplar da organize ettik. Yani biz sadece fikir geliştirmeye yönelik çalışma yapmaktan öte; gerçekten değerlendirilebilir, konuşulabilir, markalara sunulabilir prototipler yaratma amacındayız.” diyor.

“SİSLİ YOLDA IŞIKLANDIRMA YAPIYORUZ”

“Tasarımcı gibi düşünme” sunumuna özellikle değinen Aras, bunun önemini şöyle anlatıyor: “Dünyada tasarımcılar ve diğerleri, birbirlerinden farklı düşünüyorlar. Amerikalıların bir ürün katma değer üretiyor ve katkı sağlıyorsa onu formüle etmek gibi bir kaygıları var. Bunu, tasarımcı olmayanların da tasarımcı gibi düşünebilmesine olanak sağlamak için bulmuşlar. Biz de bu sürecin eğitimini Türkiye’de veriyoruz. Mühendisler de tasarımcılar da katılımcımız olabiliyor. Bu şekilde onların fikirleri paylaşmalarına imkan tanımış oluyoruz.”

Caner Aras, fikirlerin doğru tasarımla buluşmasını sağladıklarını belirtiyor ve yaptıkları işi şöyle özetliyor: “Sisli bir yolda araba kullanırken 10 metreyi değil de 40 metreyi görmeye olanak tanıyan bir ışıklandırma yapıyoruz diyebilirim.”

KULLANICI ARAYÜZÜ PROGRAMI

Userspots’un organize ettiği UI (kullanıcı arayüzü) tasarımı programı TAK Kadıköy ev sahipliğinde 23 Temmuz'da başladı. UI (kullanıcı arayüzü) tasarımı cihazlar ve insanlar arasındaki etkileşimin grafiksel, işitsel, dokunsal gibi çeşitli arayüzler yoluyla gerçekleşmesini sağlayan/kolaylaştıran bir program. UI Kamp 12 Katılımcısı ile TAK Kadıköy ev sahipliğinde  grafik tasarıma, teknolojiye, makine-insan arası etkileşime ilgi duyan görsel tasarımcılara, sezgisel bir biçimde izledikleri tasarım süreçlerinin metodolojisini öğretecek.


ARŞİV