İstanbul Rize Masası Kadıköy’de toplandı

Son yerel seçimler öncesi bir araya gelerek hem Rize hem de Türkiye için çalışmalar yürütmeye başlayan İstanbul Rize Masası, Kadıköy’de üyeleri ile bir araya geldi

24 Kasım 2022 - 10:21

AYNUR ÇOLAK

2019 yerel seçimlerinde muhalefete katkı sunmak amacıyla İstanbul’daki Rizelileri bir araya getiren İstanbul Rize Masası üyeleri, geçtiğimiz Pazar günü Kadıköy’de kahvaltıda buluştu.

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Sol Parti PM Üyesi Alper Taş’ın da katıldığı kahvaltıda, “2023 seçimlerinde Türkiye için, Rize için neler yapabiliriz” başlığı altında bugüne kadar yürütülen çalışmalar anlatıldı, 2023 seçimlerinde neler yapılabileceği konuşuldu.

Kahvaltıda konuşan İstanbul Rize Masası Başkanı Necati Ekşi, örgütlü olmayan toplumların başarılı olma şansının olmayacağı bilinciyle yola çıktıklarını ifade ederek, “Rizelilere nasıl katkı sağlarız, nasıl örgütleriz diyerek başlattığımız mücadelede büyük yol kat ettik. Bunlardan en önemlisi de Rizeli öğrencilere verdiğimiz burslar… Bu sebeple katkı sağlayan herkese, özellikle CHP Kadıköy Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özsaraç’a teşekkür ediyorum” dedi.

TÜNELİN UCU IŞIK”

Kurulduğundan bu yana ivmesini yitirmeden güçlenen İstanbul’daki yegâne masanın Rize Masası olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, “Bizim derdimiz seçimleri kazanıp ihale almak değil. Ülkemizi hak etmediği bu çukurdan çıkararak, müreffeh ve demokratik bir ortama kavuşturmaktır” dedi.

“CUMHURİYET YOLUNDA YÜRÜYEN YOLDAŞLARIZ”

İstanbul Rize Masası’nın afişlerinde yazan “Laik, demokratik Cumhuriyet yolunda yol yürüyen yoldaşlarız” sözleri ile konuşmasına başlayan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Herhalde altı ay sonra da bunu hep beraber, omuz omuza gerçekleştireceğiz. Kadıköy’e hoş geldiniz” dedi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda İstanbul Rize Masası’nın hedeflerinden, ilerideki planlarından bahsetmek üzere söz alan Sol Parti PM Üyesi Alper Taş, “Cumhuriyet kenti olan Rize aynı zamanda devrimcilerin de kentidir” dedi. Taş, İstanbul Rize Masası olarak en önemli sorumluluklarının 2023 seçimlerinde AKP-MHP iktidarını yenmek olduğunu söyledi.

 

 

 


ARŞİV