İstanbul’a en yakın tatil önerileri

Tatile fazla bütçe ayıramayanlar ya da ayırıp da çok uzaklara gitmek istemeyenler için şehre en yakın tatil rotalarını hazırladık

20 Temmuz 2018 - 13:06

Tatile fazla bütçe ayıramayanlar ya da ayırıp da çok uzaklara gitmek istemeyenler için şehre en yakın tatil rotalarını, şehrin bunaltıcı havasından biraz daha rahatlatıcı ve serinletici havasına kaçmak isteyenler için araştırdık.

ŞİLE

İstanbul’a yaklaşık 77 km uzaklıkta olan Şile, özellikle haftasonu tatilcilerinin en uğrak mekanlarından biri. Her bütçeye uygun konaklama şansı da sunan Şile, tertemiz suyuyla ünlü plajlara sahip. Halk Plajı(Ayazma Plajı), mavi bayraklı olup kıyı genişliği en fazla ve en kalabalık plaj. Buraya Üsküdar'dan Şile'ye kalkan otobüslerle pratik bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Uzunkum Plajı, diğer plajlara kıyasla daha sakin ve burası da mavi bayraklı. Akçakese Plajı/Akçakese Köyü, Şile'ye yaklaşık 17 km uzaklıkta bir sahil köyü, bütçenize uygun konaklama fırsatlarını bulabilir ya da sahile kamp kurabilirsiniz.

Şile’ye gittiğinizde Akçakese ve Şile arasında bulunan Kabakoz Köyü'ne de uğrayıp Safranbolu evlerine benzeyen yapıları görmeden dönmeyin. Ağlayan kaya Plajı da mavi bayrağa sahip. Kumbaba Plajı'nda ücretli kamping ve karavan alanları mevcut. Kumbaba Tepesi ise turistik bir alan.

AĞVA

İstanbul'a yaklaşık 97 km uzaklıkta bulunan Ağva, temiz plajları ve yeşil etrafında toplanmış koy ve adalarıyla meşhur. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl keşfedilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.  Saklı Göl, yemek tesisleri ve spor aktiviteleriniz için ideal bir yer. Kadırga Koyu ve Kilimli Koyları sakin, yüzmeye elverişli koylar. Buralarda şemsiye ve şezlong kiralama imkanına sahipsiniz. Bir diğer yer de Ağva'ya yaklaşık 2 km uzaklıkta bulunan belki de birçok kişinin adını hiç duymadığı Şuayipli Köyü. Şuayipli, geniş bir kumsala ve temiz bir denize sahip ve diğer plajlara göre daha sakin bir yer. Burada da isteğinize göre şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.

RİVA

Anadolu yakası'nda oturanlar için en kısa sürede gidilebilecek yerlerden biri. Beykoz ilçesine bağlı olan Riva Plajı(Çayağzı Plajı) oldukça dalgalı bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Haftasonları oldukça kalabalık olan Riva, haftaiçi daha sakin bir yer. 

Elmasburnu Plajı, Elmasburnu Tabiat Parkı içinde yer alıyor. Riva Plajı'na göre daha sakin. Orman içerisinde de piknik yapma imkanına sahipsiniz. Çadırlı kamp alanı mevcut.

Poyrazköy, Boğazın şirin köylerinden birisi ve burası üç plaja sahiptir. İkisi karma bir plaja sahipken, biri sadece kadınlar için ayrılmıştır. Bu köyde mutlaka görülmesi gereken yer ise Poyraz Kulesi'dir. Bu plajların hepsinden cuzî bir giriş ücreti isteniyor.

KİLYOS

İstanbul’un  Karadeniz’e  açılan kıyısı Kilyos şehre yakınlığı nedeniyle  hafta sonu denize girmek isteyen İstanbullular için ilk aklına gelen yerlerden.

Kilyos dendiğinde ilk akla gelen Tırmata Beach, Babylon Kilyos, Uzunya Beach, Suma Beach, Burç Beach ve Baykuş Plajı olmakla birlikte ücretsiz Halk Plajı' da var.

CADDEBOSTAN VE SUADİYE

Caddebostan Plajlarının deniz suyu temizliği düzenli olarak ölçümleniyor ve kumsallar sürekli olarak temizleniyor. Spor ve eğlence etkinliklerinin de düzenlendiği Caddebostan 1-2-3 Plajlarından sadece Caddebostan-1 aşırı yoğunluk nedeniyle ücretli hale getirildi. Caddebostan-2 ve Caddebostan-3'ten ücret alınmıyor. Suadiye Plajı, ücretsiz halk plajıdır bunun yanında beachler de mevcut. Caddebostan'a göre daha sakin olan Suadiye'de Rügar Sörfü dersleri de alabilirsiniz.

AVŞA ADASI 

Denizin temizliği sebebiyle genellikle tercih edilen Avşa Adası, İstanbul'da yaşayanlar için günü birlik tatilin vazgeçilmezi olmuştur. İstanbul'dan feribotla çok rahat ulaşım imkanı sağlayabilirsiniz. Berrak bir suya sahip bu yerde Altınkum Plajı diğer plajlara göre daha popülerdir burada konaklama imkanı da bulabilirsiniz. Karadut Plajı etrafında kafe ve restoran bulunmaması sebebiyle kalabalık bir ortama sahip değil. Çınar Plajı, Kadınlar Plajı da diğer seçenekleriniz arasında mutlaka olsun.

MARMARA ADASI

“Ağva çok kalabalık  ben sakinlik istiyorum” diyorsanız Marmara adası tercih edilecek yakın yerler arasında. İstanbul’dan iki buçuk saatlik deniz yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Marmara adası tertemiz havası ve güzel plajları ile ünlü… Türkiye’nin en büyük ikinci adası olan Marmara adasında denize girilecek pek çok plaj var. Kole Plajı ,Şifalı Su, Manastır Plajı, Çınarlı Plajı bunlardan bir kaçı.  

ADALAR

İstanbul'da denize girmek için çok da uzağa gerek olmadığının kanıtıdır Adalar. Özellikle kısıtlı bütçeye sahip kişiler için çok iyi bir alternatif yaratıyor. Adalara teknelerle ulaşabilirsiniz her beach'in ya da plajın kendi tekneleri var bunlardan ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Gittiğiniz plajdan ya şemsiye ve şezlong ücreti isteniyor ya da sadece yeme içme masrafınızı ödüyorsunuz. Kınalıada'da gidebileceğiniz İskele Plajı, Heybeliada'da Alman Koyu ve Akvaryum Plajı, Burgazada'da Altı Numara Halk Plajı, Çakmakkaya Plajlarının girişleri ücretsiz , isteğinize göre şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Büyükada'da ücretsiz bir plaj yok fakat adaya ulaşım ücretsiz özel teknelerle alınıyorsunuz.

SEDEF ADASI

Yerleşim yeri olarak en küçük ada olma özelliği, sakinliği ve adalar içinde en temiz suya sahip olma özelliğiyle göze çarpıyor Sedef Adası. Büyük bir kısmı özel mülkiyet olduğu için sizin için belirlenen alanalardan dışarı çıkamıyorsunuz. Adaya ulaşım Bostancı, Kartal ve Büyükada'dan sağlanabiliyor. Yolcu motorları ve şehir hatlarından ulaşım saatlerine bakabilirsiniz. Beachlerin ise giriş ücretine dahil özel tekneleri mevcut bu şekilde de adaya ulaşım imkanına sahipsiniz. Sedef Halk Plajı'na da giriş ücreti ödeniyor. 

 


ARŞİV